Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oficial BNR, mesaj TRANȘANT pentru Guvern: 'Arătați-mi BANII'

pixabay.com
diverse, bani, monede, euro

Spre deosebire de SUA, unde numai taxele si moartea sunt sigure, in bugetul Romaniei, cresterile salariale si reducerile de taxe sunt certe, insa pentru o crestere sustenabila a economiei, de 5% pe an, este nevoie de reforme structurale. Mesajul ii apartine economistului sef al Bancii Nationale a Romaniei, potrivit Ziare.com.

"Daca Romania vrea sa se modernizeze si sa devina o tara europeana si daca vrem ca economia sa creasca sustenabil cu 5% trebuie sa luam toate aceste masuri. Exista vreun partid politic care sa respinga aceste masuri? Nu. Toti le au pe hartie. Unde sunt banii? Iar aici este veriga lipsa. Nu este suficient sa spunem ca vrem sa facem asta si asta si aceea, daca nu avem un buget atasat. Asa ca va rog sa imi aratati banii, cum spun americanii.

Citeste si: Marian Vanghelie cutremură politica: Planul secret al lui Gabriel Oprea

Iar aici vine partea mai grea. Daca iei toate masurile propuse de Guvern, de acest Guvern sau de Opozitie, si le pui pe harta pana in 2020 trebuie sa adaugi 12 miliarde de euro pentru reduceri de taxe si cresteri salariale, iar pentru aceste masuri este nevoie de 18 miliarde de euro. Bugetul, in cel mai bun scenariu pana in 2020, va avea o crestere de 15 miliarde de euro. Deci proiectam o crestere a bugetului de 15 miliarde, dar 12 sunt promise. Cum spun americanii: numai taxele si moartea sunt certe. In bugetul Romaniei, numai cresterile salariale si reducerile de taxe sunt certe", a explicat Valentin Lazea, la conferinta "Emerging Funding for the Real Economy".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.