Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OFICIAL - Școala începe în format fizic dacă rata de vaccinare este peste 60%

GAL
scoala clasa elevi

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis că pragul de vaccinare pentru desfășurarea cursurilor școlare cu prezența fizică a elevilor este 60%. Documentul urmează să fie semnat de miniștrii Educației și Sănătății.

CONSULTAȚI AICI DECIZIA CNSU

CNSU a propus vineri ca, pentru adaptarea modalității de desfășurare a cursurilor din cadrul unităților de învățământ la contextul epidemiologic actual, Ministerul Educației și Ministerul Sănătății să modifice Ordinul comun,
în sensul prevederii următoarelor scenarii:
a)desfășurarea cursurilor zilnice, cu prezență fizică, la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar în cadrul cărora un procent de minimum 60 % din personal este vaccinat;
b)desfășurarea cursurilor în regim online la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar în cadrul cărora un procent mai mic de 60 % din personal este vaccinat;
c) desfășurarea cursurilor cu participarea fizică la nivelul tuturor unitățile de învățământ special indiferent de procentul de vaccinare al personalului.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că după ce ordinul va fi semnat de reprezentanții celor două ministere, vor fi ședințe ale consiliilor de administrație din fiecare școală și grădiniță. Acestea vor stabili cum se vor desfășura cursurile începând de luni.

Dacă sunt probleme cu personalul, va exista în continuarea posibilitatea ca școala să rămână on-line chiar daca școala are o rată de vaccinare de peste 60%, a precizat ministrul Cîmpeanu.

Rata de vaccinare va fi disponibilă pe site-ul fiecărei unități de învățământ și se va actualiza săptămânal, vineri fiind ziua de referință.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.