Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OFICIAL Dan Nica a fost votat, în unanimitate, în CEX, propunerea României pentru postul de comisar european

facebook.com
Dan Nica

Dan Nica, europarlamentar PSD, a fost votat, în unanimitate, în ședința CEX de marți după-amiaza, să fie propunerea României pentru postul de comisar european, în locul Rovanei Plumb, refuzată de Comisia JURI.

Dan Nica, fost ministru, a avut probleme cu un dosar deschis la DNA, când Laura Codruța Kovesi a cerut ridicarea imunității sale de europarlamentar.

Citește și: Dezastru pentru Opoziție! Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului, dinamitată! (surse)

Dan Nica fusese propus inițial, odată cu Rovana Plumb, pentru funcția de comisar european, de către Guvern.

Înaintea CEx, Viorica Dăncilă a anunțat că a discutat, luni, cu Ursula von der Leyen doar despre cazul Rovanei Plumb, respinsă de Comisia JURI pentru poziția de comisar european. Premierul a precizat că va mai avea o discuție pe tema propunerii comisarului european cu președintele ales al CE.

Citește și: EXCLUSIV Manipulare grosolană a lui Andrei Caramitru! Cine apare, în realitate, în ‘dovada’ prezentată de USR-ist

Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) a Parlamentului European a decis, luni, prin vot, că Rovana Plumb și Laszlo Trocsanyi nu sunt apți pentru funcția de comisar european. Comisia a trimis o scrisoare către președintele PE.

Ursula von der Leyen, preşedintele-ales al Comisiei Europene, a cerut luni României şi Ungariei să propună „persoane adecvate” şi care să corespundă portofoliilor alocate, avertizând că în caz contrar ar putea solicita alte propuneri. Aceasta „aşteaptă noi nume” din partea României şi Ungariei, a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene citat de site-ul Politico.eu.

Citește și: Cutremur după solicitarea lui Klaus Iohannis! Cine va fi executat

Astfel, Ungaria îl va propune pe diplomatul Oliver Varhelyi pentru funcţia de membru al Comisiei Europene, a afirmat un oficial european citat de agenţia Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.