Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OFICIAL - În prima ședință a guvernului Ludovic Orban II s-ar putea adopta un pachet fiscal important

Facebook
guvern

Un pachet fiscal de sprijin pentru întreprinderile mici şi mijlocii lovite de criza coronavirusului vor fi aprobate în prima şedinţă a guvernului nou-ales, a anunțat sâmbătă, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, la Digi24:

  • "Măsurile sunt deja elaborate şi vor fi aprobate în prima şedinţă de Guvern de săptămâna viitoare. Aceste măsuri sunt măsuri care vin direct de la buget, măsuri care sunt în corelare şi coordonare cu sectorul privat, dar sunt şi măsuri care au la bază finanţare de la Comisia Europeană. Eu cred că în aceste condiţii îţi trebuie un pachet semnificativ şi am spus asta şi în audiere, că putem să mergem chiar cu un pachet de finanţare de cel puţin 1% din PIB. Suntem pregătiţi pentru orice scenariu. Avem bineînţeles un pachet pentru IMM-uri. Pe partea de garantare detaliile le vom arăta săptămâna viitoare, dar să ştiţi că pachetul o să fie semnificativ, nu vom lăsa economia în acest moment", a declarat, sâmbătă, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu.

El a precizat că scopul pachetului este de a ajuta companiile să treacă peste această perioadă de două-trei luni de zile dificilă ce se conturează la orizont.

  • "O parte din măsuri vor fi de genul celei pe care am anunţat-o vineri, de a amâna o perioadă plata unor datorii către buget. Am vorbit la ANAF, o chestie minoră dar care ajută foarte mult să terminăm cu popririle în această perioadă, pe conturile persoanelor fizice şi a companiilor, să nu mai aibă întreruperi în activitate. Am vorbit cu supermarket-urile să ne asigurăm că avem stocurile de produse şi ce putem să facem, dacă există undeva probleme să-i ajutăm pe partea de impozite, dar din ce ni se spune nu sunt probleme", a mai afirmat Florin Cîţu.

Vezi si: ULTIMA ORĂ S-au interzis în România evenimentele cu peste 50 de persoane în spații închise: fitness, SPA, cosmetică, cazinouri + cinema, teatre, muzee .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.