Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OFICIAL Israelul AMENINȚĂ că îl va ASASINA pe Bashar al-Assad

facebook.com
Bashar al-Assad

Un ministru israelian apropiat premierului Benjamin Netanyahu l-a ameninţat luni cu moartea pe Bashar al-Assad dacă preşedintele sirian îi va permite Iranului să lanseze din Siria un război împotriva Israelului, relatează AFP.

'Dacă Assad va permite Iranului sau oricui altcuiva să declare război Israelului de pe teritoriul sirian, el îşi va asuma toată responsabilitatea şi îşi va asuma riscuri pentru existenţa nu numai a regimului său, ci şi a propriei sale persoane', a avertizat ministrul energiei Yuval Steinitz, într-un interviu acordat site-ului de ştiri Ynet.

Citește și: Mare atenție! Toți șoferii sunt vizați! Măsura care se va aplica în luna mai

Yuval Steinitz, membru al partidului Likud al premierului Netanyahu, este de asemenea membru al Cabinetului de securitate, care se ocupă de chestiuni strategice.

Israelul şi Siria se află oficial în stare de război, scrie agerpres.ro.

Citește și: EXCLUSIV! Surpriză de proporții! Cine va fi șeful comisiei speciale care va modifica legea SRI! Nu este Gabriel Vlase

Relaţiile dintre cele două ţări sunt extrem de tensionate în condiţiile în care cei trei duşmani ai Israelului acţionează în teatrul de război sirian: regimul de la Damasc, Iranul şi mişcarea şiită libaneză Hezbollah.

De la începutul războiului din Siria în 2011, Israelul a încercat să nu se implice în conflict. Însă statul evreu a lansat în ultimii ani zeci de atacuri împotriva poziţiilor regimului sirian sau a convoaielor care transportau arme prezentate ca provenind din Iran şi destinate Hezbollahului.

Citește și: Ochii și urechile lui Liviu Dragnea! Detalii incendiare despre “supervizorul” Vioricăi Dăncilă

În februarie, Israelul a recunoscut pentru prima dată că a lovit ţinte iraniene în Siria, după ce o dronă iraniană a intrat în spaţiul său aerian. Aceasta a fost prima confruntare recunoscută în mod deschis între Israel şi Iran în Siria.

Teheranul, inamic declarat al Israelului, este unul dintre principalii aliaţi ai lui Bashar al-Assad în conflictul sirian şi a jucat un rol important în victoriile recente ale trupelor guvernamentale.

Citește și: Încă o comoară a României! Acest zăcământ se găsește doar la noi

Pe 9 aprilie, o bază aeriană din provincia centrală siriană Homs a fost ţinta unui raid pe care regimul de la Damasc şi aliaţii săi ruşi şi iranieni l-au atribuit Israelului. Cel puţin 14 luptători pro-regim, dintre care şapte iranieni, au fost ucişi.

Iranul a promis să riposteze.

Responsabili israelieni au refuzat să confirme responsabilitatea ţării lor în bombardamentul din 9 aprilie.

Citește și: Care este cel mai rentabil fond de pensii Pilon II din România .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.