Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OFICIAL Maghiarii din România pregătesc miting pentru autonomia Ținutului secuiesc în plin an al centenarului

Facebook.com
steag negru primarie sf ghe

Consiliul Naţional Secuiesc (CNS) a invitat toţi secuii şi maghiarii transilvăneni „la o mare adunare secuiască de centenar“, pentru a cere autonomia Ţinutului Secuiesc. Mitingul ar urma să aibă loc în preajma zilei de 1 Decembrie, în plin an al centenarului.

„Conform apelului semnat de către preşedintele CNS, Balázs Izsák, şi transmis, marţi, către agenţia ungară de presă MTI, consiliul anunţă un miting de mare anvergură (n.r.- pe 18 noiembrie) ca Marele marş al secuilor, de acum cinci ani. Participanţii la eveniment îşi vor aduce aminte de dificultăţile şi lupta din ultimii o sută de ani, de fondatorii Consiliului Naţional Secuiesc, de Divizia Secuiască şi de Regiunea Autonomă Maghiară desfiinţată în urmă cu cincizeci de ani, totodată se doreşte realizarea unei retrospective a celor cincisprezece ani care au trecut de la reînfiinţarea CNS. Marea adunare secuiască de centenar va fi, conform invitaţiei, un eveniment care se adresează şi viitorului, respectiv va conferi un nou impuls luptei pentru autonomie“, potrivit hirado.hu, versiunea în limba română a agenţiei maghiare MTI, citată de Adevărul.ro.

Citește și: Liviu Pleșoianu îl SOMEAZĂ pe Călin Popescu Tăriceanu: Trebuie, în numele ADEVĂRULUI și conform Constituției .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.