Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OFICIAL Pe tot teritoriul Spaniei este OBLIGATORIE purtarea măștii și în aer liber

cdnuploads.aa.com.tr
spania covid coronavirus

Madridul a devenit marţi ultima regiune continentală a Spaniei care introduce purtarea obligatorie a măştii pentru a preveni răspândirea coronavirusului, relatează dpa.

Acoperirea feţei este acum obligatorie în locuri publice exterioare şi interioare, chiar şi când distanţa minimă de securitate de 1,5 metri poate fi menţinută, a declarat preşedintele regiunii Isabel Diaz Ayuso.

Citește și: Studiu șocant: Motivul pentru care majoritatea românilor se apucă de fumat

Singurele excepţii sunt în timpul activităţilor sportive sau din motive de sănătate, a adăugat ea, scrie agerpres.ro.

Evenimentele publice şi private vor avea loc cu maximum 10 persoane şi barurile şi restaurantele se vor închide la 1.30 am (00:30 GMT).

Citește și: Lider PSD: ‘Eu când vorbesc de Guvern de uniune națională, poate fi un Guvern de specialiști, pe care să-l susținem în Parlament’

Purtarea măştii este acum obligatorie în toată Spania continentală, Insulele Canare fiind singura regiune fără o asemenea regulă.

Numărul infecţiilor a crescut în regiunea Madrid, cu 6,6 milioane de locuitori, deşi nu la fel de rapid ca în Catalonia, Aragon şi Navarra.

Citește și: Gabriela Firea, ieșire devastatoare: ‘Protestăm față de blocarea dublării alocațiilor copiilor. Este o lipsă de respect față de copiii din România’

Peste 10 focare au fost identificate în capitala Spaniei, cu 1.200 de cazuri de noi infecţii înregistrate în ultima săptămână, potrivit datelor oficiale. Rata de infecţie este de 19 la 100.000 de persoane.

Cu peste 270.000 de cazuri confirmate şi 28.400 de decese, dintre care 30% s-au înregistrat la Madrid, Spania este una dintre cele mai afectate ţări de pandemie de coronavirus din Europa.

Citește și: Lovitură pentru Statul Român! Un membru al clanului Corduneanu vrea bani, după ce a fost achitat de instanță .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.