Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un oficial rus cere transferarea sediului ONU într-o țară neutră

rusia kremlin

Deputatul Igor Zotov, membru în Comitetul pentru aparare al Dumei de Stat (camera inferioara a parlamentului rus,) i-a adresat o solicitare secretarului general al ONU, Ban Ki-moon, în care cere transferul sediului Organizatiei Natiunilor Unite din SUA într-o tara neutra, relateaza luni cvasioficiosul Izvestia, citat de agentia de presa RIA Novosti.

'Beneficiile dezbaterii publice privind initiativa referitoare la transferul sediului ONU sunt evidente: aceasta va permite statelor (lumii) sa priveasca altfel rolul Natiunilor Unite în lumea moderna si va readuce în actualitate problema reformei fundamentale a organizatiei, adaptarea ei la realitatile actuale', potrivit deputatului Dumei de Stat.

În opinia parlamentarului rus, Natiunile Unite si-ar putea transfera sediul într-o tara neutra precum Elvetia.

'Punerea în aplicare a acestei initiative într-o prima faza - o ampla dezbatere publica, cu participarea reprezentantilor tuturor statelor membre ale Organizatiei Natiunilor Unite, a unor personalitati publice si politice, a unor experti' - mentioneaza el în mesajul adresat lui Ban Ki-moon.

Zotov sustine ca acum procedura de eliberare a vizelor permite Washingtonului sa ofere 'selectiv' acces delegatiilor la reuniunile de lucru ale Adunarii Generale.

Cererea parlamentului rus intervine în contextul în care presedinta Consiliului Federatiei (camera superioara a legislativului rus), Valentina Matvienko, si alti membri ai delegatiei ruse au decis sa nu ia parte la sesiunea Uniunii Interparlamentare a ONU la New York, dupa ce SUA au emis o viza limitata Valentinei Matvienko. În conformitate cu termenii vizei, Matvienko nu putea sa participe la sesiunea Uniunii Interparlamentare a ONU, ci doar la o serie de întâlniri în marja ONU, a explicat Moscova.

'Conducerea SUA nu poate decide limitarea prezentei vreunui oficial la reuniunile din cadrul Natiunilor Unite', sustine Igor Zotov în mesajul adresat lui Ban Ki-moon, în care afirma ca acest lucru ar trebui sa fie considerat drept un amestec în treburile Organizatiei Natiunilor Unite, contrar Cartei organizatiei, potrivit RIA Novosti. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.