Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oficial rus din Donețk vorbește despre demisia lui Vladimir Putin (video)

bwbx.io
rusia vladimir putin

Președintele rus Vladimir Putin trebuie să își asume responsabilitatea pentru războiul din Ucraina sau să demisioneze din funcție, a declarat fostul ministru rus al Apărării din autoproclamata Republică Populară Donețk,  Igor Girkin, citat de The Moscow Times.

Girkin a spus că revolta trupelor Wagner care s-au îndreptat spre Moscova arată că Putin nu este pregătit să preia rolul de comandant suprem.

„Dacă Președintele nu acceptă responsabilitatea față de popor pentru a duce un război, cum vă puteți aștepta ca alți oficiali să fie responsabili pentru acțiunile lor? Dacă președintele în exercițiu nu este pregătit să preia atribuțiile comandantului suprem, atunci trebuie pur și simplu să le transfere legal cuiva care este capabil”, a declarat Girkin.

El a adăugat că rebeliunea Wagner s-a dovedit a fi în esență o lovitură de stat, deoarece a avut ca rezultat o reașezare a centrelor de putere în Federația Rusă.

Deși semnele exterioare ale acestei lovituri de stat nu sunt încă vizibile, Girkin este încrezător că ministrul Apărării, Serghei Șoigu, precum și șeful de stat major, Valery Gherasimov, nu mai dețin puterea de care se bucurau anterior.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.