Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oficial rus: Putem acorda sprijin trupelor ruse din Transnistria la nevoie

Euractiv
Grupul Operativ al Trupelor Ruse din Transnistria trupe ruse

Vicepreședintele comitetului Dumei de stat a Rusiei pentru afaceri CSI, integrare eurasiatică și relații cu compatrioții, Viktor Vodolațki, a declarat despre disponibilitatea de a oferi asistență Grupului operativ de trupe ruse (GOTR) din Transnistria, dacă acest lucru va fi necesar.

Potrivit Infotag, el a declarat acest lucru într-un interviu acordat TASS, comentând declarațiile președintelui Ucrainei, care și-a anunțat disponibilitatea de a lovi Transnistria, în cazul unui atac asupra Ucrainei, transmite Știri.md.

"Faptul că Zelenski va lovi Transnistria este aberația unui nebun, a unui om bolnav. El n-o va lovi niciodată, nu se va întâmpla aceasta. Contingentul pe care îl avem acolo va opune rezistență oricăror forțe şi mijloace, dar, firește, îl vom ajuta.

Pentru că acolo se află oamenii noștri, armata noastră rusă, nu o vom abandona. Şi președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, știe despre asta şi din acest motiv nu face asemenea declarații", a spus Vodolațki.

Ieri, în cadrul celei de-a 26-a "mese rotunde" guvernamentale anuale organizate de revista "The Economist", Vladimir Zelenski a comentat despre amenințările la adresa Ucrainei din partea Belarusului şi a Transnistriei. El a declarat că nu este de acord cu președintele Sandu în ceea ce privește stabilitatea situației şi absența amenințărilor din partea Transnistriei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.