Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oficial SUA dezvăluie că Lloyd Austin și Serghei Şoigu au vorbit degeaba: Conversaţia nu a rezolvat nicio problemă acută

politico.eu
Lloyd Austin

Conversaţia secretarului american al Apărării, Lloyd Austin, cu ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, nu a soluţionat "nicio problemă acută", a declarat vineri seară un oficial de rang înalt de la Washington, citat de agenţia Reuters, anunță mediafax.

Conversaţia a durat aproximativ o oră, tonul a fost "profesional", dar nu a fost rezolvată "nicio problemă acută", a declarat oficialul american, care a preferat să păstreze anonimatul, precizând că discuţia a fost iniţiată de Lloyd Austin.

"Au fost abordate subiecte referitoare la securitatea internaţională, inclusiv situaţia din Ucraina", a comunicat Ministerul Apărării de la Moscova, citat de agenţia Tass.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a vorbit vineri cu omologul său rus, Serghei Şoigu, aceasta fiind prima conversaţie de la începutul invaziei ruse în Ucraina. "Pe 13 mai, secretarul american al Apărării, Lloyd J. Austin, a vorbit cu ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, pentru prima dată după 18 februarie", a declarat vineri după-amiază John Kirby, purtătorul de cuvânt al Departamentului Apărării de la Washington. Lloyd Austin "a îndemnat la instaurarea imediată a unui armistiţiu în Ucraina şi a evidenţiat importanţa menţinerii liniilor de comunicaţii" între Statele Unite şi Rusia, a precizat Pentagonul.

Washingtonul şi Moscova au creat o linie telefonică specială imediat după începerea invaziei militare ruse în Ucraina, pentru a evita interpretările greşite şi riscul extinderii conflictului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.