Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oficiali ruşi implicaţi în industria armamentului, în recrutarea militarilor, sancționați de Marea Britanie

Pinterest
sanctiuni rusia

Guvernul Marii Britanii a anunţat, miercuri, sancţiuni împotriva a 22 de oficiali ruşi implicaţi în activităţile industriei de armament şi în recrutarea militarilor ruşi pentru a fi trimişi să lupte în Ucraina, anunță Mediafax.

Printre oficialii sancţionaţi de Londra se numără vicepremierul rus Denis Manturov, responsabil de industria militară şi de echiparea cu armament a trupelor mobilizate.

A fost sancţionat şi Arkady Gostev, directorul Serviciului rus al Penitenciarelor, pe fondul informaţiilor privind trimiterea unor deţinuţi pe frontul din Ucraina în cadrul Grupului paramilitar Wagner. Pe lista oficialilor sancţionaţi figurează şi zece guvernatori ori directori ai administraţiilor regionale din Rusia, inclusiv din republicile Daghestan, Inguşetia şi Kalmikia, conform unui comunicat al Guvernului de la Londra, postat pe site-ul propriu şi vizualizat de agenţia MEDIAFAX.

"Decizia regimului rus de a mobiliza parţial cetăţeni ruşi a fost o încercare disperată de a-i ataca masiv pe ucrainenii curajoşi care îşi apără teritoriul. A eşuat. Astăzi, am sancţionat indivizi care au aplicat decizia de mobilizare parţială, trimiţând mii de cetăţeni ruşi să lupte în războiul ilegal şi oribil al lui Putin. Marea Britanie va continua să recurgă la sancţiuni şi va oferi susţinere Ucrainei pentru a-şi apăra independenţa", a afirmat James Cleverly, ministrul britanic de Externe.

Până acum, Marea Britanie a sancţionat 1.200 de persoane şi 120 de entităţi din cauza invaziei militare ruse în Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.