Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oficialii americani și nord-coreeni au inițiat dialogul preliminar pentru întâlnirea de mâine între Donald Trump și Kim Jong-un

www.realitatea.net
Donald Trump Kim Jong Un

Oficiali americani şi nord-coreeni s-au întâlnit luni dimineaţa la hotelul Ritz Carlton din Singapore, cu o zi înaintea summitului la care vor sta faţă în faţă preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, şi liderul de la Phenian, Kim Jong Un, transmit DPA şi Reuters. Dialogul preliminar ar urma să reducă divergenţele bilaterale în vederea evenimentului despre care Trump a avertizat că reprezintă "o unică încercare", informează Agerpres.

Ambasadorul SUA în Filipine, Sung Kim, care şi-a reprezentat diplomatic ţara şi în Coreea de Sud, a condus delegaţia americană, iar Choe Son Hui, adjunct al ministrului de externe nord-coreean, a făcut parte din delegaţia Coreei de Nord.

Vezi și: Un avion american de vânătoare s-a prăbușit în mare lângă Okinawa

Trump şi Kim au sosit în Singapore duminică. Potrivit KCNA - agenţia oficială de presă de la Phenian - ei vor discuta marţi despre denuclearizarea peninsulei coreene, mecanismele de menţinere a păcii şi alte probleme de interes reciproc.

Preşedintele american are pe agendă şi o întrevedere, luni la prânz, cu premierul ţării gazdă, Lee Hsien Loong, la Istana - reşedinţa oficială a preşedintelui singaporez.

Luni este programată şi o conferinţă de presă a unor oficiali de rang înalt de la Casa Albă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.