Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oficialii corupţi din Bulgaria vor fi judecaţi de o instanţă specială

MCV

Oficialii bulgari prinşi luând mită vor fi judecaţi de o instanţă specială, conform unui amendament la codul penal adoptat luni, relatează DPA. Scopul acestui demers este creşterea puterii sistemului judiciar în statul bulgar afectat de corupţie şi îi vizează pe oficialii care cer mită.

Respectiva instanţă specială, ce are în prezent jurisdicţie asupra cazurilor de terorism, crimă organizată şi cazuri de trădare, va judeca de acum înainte şi membri ai Parlamentului, miniştri, judecători de rang înalt şi primari acuzaţi de luare de mită, abuz în serviciu şi deturnare de fonduri.

Bulgaria, ţară membră a Uniunii Europene din 2007 şi cel mai sărac membru al blocului comunitar, va prelua preşedinţia Consiliului UE pe 1 ianuarie. Din cauza deficienţelor statului de drept şi în ceea ce priveşte corupţia, Bulgaria este încă monitorizată în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), conform Agerpres. Conform Indicelui de Percepţie a Corupţiei (IPC) 2016 lansat de Transparency International, Bulgaria se clasează pe locul 76, fiind statul cel mai slab cotat din UE şi una dintre cele mai slabe poziţii din Europa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.