Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oficialii Formulei 1 au respins apelul formulat de Mercedes după incidentul dintre Lewis Hamilton și Max Verstappen

Motorsport Magazine
Formula 1 Monza

Oficialii Formulei 1 au respins apelul formulat de echipa Mercedes după incidentul dintre pilotul britanic Lewis Hamilton (Mercedes) şi cel olandez Max Verstappen (Red Bull) de la Marele Premiu al Braziliei de duminica trecută, scrie DPA, citat de agerpres.

Comisarii de cursă au decis, după o audiere, că cererea echipei Mercedes pentru revizuirea incidentului nu poate fi admisă.

Bazându-se pe o înregistrare nouă, cei de la Mercedes ar fi dorit ca Verstappen să fie sancţionat cu o depunctare.

Directorul echipei Red Bull, Christian Horner, a afirmat că decizia luată de oficiali a fost una "corectă", în timp ce directorul Mercedes, Toto Wolff, a spus că se aştepta la o astfel de decizie.

Liderul la zi din Campionatul Mondial de Formula 1, pilotul olandez Max Verstappen, afirma joi că nu crede că va fi sancţionat retroactiv de oficialii F1 după incidentul cu Lewis Hamilton (Mercedes), în care a fost implicat la Marele Premiu al Braziliei de duminica trecută, şi chiar a spus că ar face-o din nou dacă ar fi pus într-o situaţie asemănătoare.

''Ca piloţi, cred că ştim exact ce putem sau ce nu putem face când suntem la volanul monopostului. Ne luptăm din greu pentru câştigarea campionatului, dacă aş fi tras volanul la stânga ne-am fi învârtit pe pistă, frânarea a fost târzie, cauciucurile erau uzate. Dar nu sunt îngrijorat, nu cred că voi fi penalizat, nu mă gândesc la asta. E o luptă strânsă pentru câştigarea trofeului'', a spus Verstappen.

Echipa Mercedes a anunţat marţi că a cerut o reanalizare a incidentului dintre Lewis Hamilton şi Max Verstappen, din turul 48 al Marelui Premiu al Braziliei, pentru care olandezul nu a fost penalizat.

Echipa şi-a bazat cererea de revizuire pe "noi dovezi care nu erau disponibile pentru comisarii cursei la momentul primei decizii".

Atacat de britanic din exterior la virajul 4, Verstappen s-a apărat atunci foarte agresiv, obligându-l pe Hamilton să iasă de pe circuit. Iniţial, comisarii nu au considerat necesar să se investigheze incidentul, considerând că este vorba de un eveniment de curse.

Totuşi, a explicat atunci directorul de curse Michael Masi, aceştia nu au avut acces la toate imaginile, şi în special la cele filmate de la bordul maşinii lui Verstappen.

Aşa cum se ştie, Lewis Hamilton a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Braziliei, desfăşurat duminică pe circuitul Interlagos, reducând la doar 14 puncte diferenţa faţă de Max Verstappen în clasamentul Campionatului Mondial, cu trei curse înainte de finalul sezonului.

Hamilton, care a plecat de pe poziţia a 10-a a grilei de start, în urma unei penalizări pentru schimbarea motorului monopostului său, a oferit o adevărată lecţie de pilotaj cu această ocazie, obţinând prima sa victorie după o lună şi jumătate şi a 101-a din cariera sa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.