Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oficialii francezi avertizează guvernele lumii să nu se folosească de protestele din Franţa pentru a restricţiona măsurile împotriva schimbărilor climatice

incalzirea globala

Ministrul Ecologiei din Franţa, Brune Poirson, şi Laurent Fabius, cel care a coordonat acordul de la Paris din 2015 privind schimbările climatice, au avertizat guvernele mondiale să nu se folosească de protestele violente din Franţa drept scuză pentru a-şi restricţiona măsurile împotriva încălzirii globale, scrie Reuters preluată de news.ro.

Cei doi au precizat că ţările semnatare trebuie să continue să ia măsurile necesare pentru a opri încălzirea globală şi să respecte acordul din 2015, care a stabilit ca obiectiv limitarea creşterii temperaturii globale între 1,5 şi 2 grade Celsius.

„Ar fi o greşeală să creadă că pentru că sunt probleme în Franţa, ar trebui să abandonăm tranziţia spre măsuri ecologice”, a declarat Fabius pe marginile unei conferinţe ONU privind clima în Polonia. Fabius, care a fost ministru de Externe al Franţei în trecut, a declarat că ţările nu îşi pot permite să limiteze acţiunile privind clima pentru că ar fi devastatoare consecinţele. „Trebuie să mergem spre tranziţia, dar tranziţie trebuie să fie una justă”, a declarat el, adăugând că politicienii trebuie să se asigure că fondurile alocate politicilor verzi sunt folosite în acest scop, ceea ce nu s-a întâmplat în Franţa.

Separat, ministrul Ecologiei, Poirson, a declarat că unul dintre mesajele cheie ale protestelor a fost că taxele verzi trebuie să aibă ca ţintă industriile şi nu doar cetăţenii iar guvernele trebuie să comunice mai bine privind scopul măsurilor luate. Ea a precizat că guvernul francez ia în calcul noi metode pentru a-şi atinge obiectivele ecologice prin măsuri fiscale. „Acest lucru înseamnă acceptarea unui buget orientat spre ecologie. Este foarte greu pentru că înseamnă să schimbăm radical felul în care funcţionează instituţiile şi birocraţia la noi. Dar nu văd cum s-ar putea face altfel lucrurile”, a declarat Poirson.

Protestul „vestelor galbene” din Franţa, faţă de majorarea taxelor pentru carburanţi, l-a determinat pe preşedintele american, Donald Trump, să ceară anularea acordului de la Paris, pe care l-a descris ca fiind „ridicol şi extrem de scump”. SUA deja s-au retras din acord.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.