Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oficialii medicali din SUA avertizează populația: coronavirusul se va răspândi inevitabil

The Straits Time
coronavirus China

Oficialii medicali din SUA i-au avertizat pe cetățenii americani să se pregătească pentru răspândirea „inevitabilă” a noului coronavirus care afectează deja zeci de țări din lume, informează BBC.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, Episodul 6: 'Nu mai sunaţi, nu mai interveniţi în niciun fel. Se numeşte trafic de influenţă' (VIDEO)

Centrul american pentru Controlul Bolilor (CDC) și experți în prevenția bolilor au avertizat locuitorii Statelor Unite cu privire la o posibilă epidemie.

„Cerem cetățenilor americani să se pregătească. Este doar o chestiune de timp până când o epidemie va izbucni și în țara asta. Viața de zi cu zi ar putea fi grav afectată”, a declarat, marți, Nancy Messonnier, de la Centrul Național pentru Imunizare și Boli Respiratorii, în cadrul unei conferințe telefonice cu presa.

Avertismentul reprezintă o schimbare în abordarea aleasă de CDC, care până de curând și-a concentrat eforturile pe oprirea răspândirii coronavirusului în SUA și punerea în carantină a oamenilor care au călătorit în China.

Până acum, 53 de cazuri de coronavirus au fost confirmate în SUA, iar autoritățile au solicitat membrilor Congresului să aprobe cât mai repede o finanțare de miliarde de dolari pentru a ajuta eforturile de contracarare a noului patogen.

Președintele Donald Trump a declarat că situația este „sub control”. Cu toate acestea, noul virus Covid-19 a dus la scăderea acțiunilor a mai multor companii pentru a doua zi la rând.

Peste 2.700 de persoane au murit și în jur de 80.000 au fost infectate cu noul coronavirus, majoritatea cazurilor înregistrându-se în China, locul din care provine virusul.

În afara Chinei, cele mai multe cazuri de infecție au fost confirmate în Iran, Coreea de Sud și Italia, fapt care a stârnit temeri că situația s-ar putea transforma în curând în pandemie.

De asemenea, primul caz de coronavirus a fost anunțat în America Latină, fiind vorba despre un cetățean brazilian în vârstă de 61 de ani care tocmai s-a întors din Italia. Presa locală a relatat că bărbatul va fi supus unor noi analize medicale pentru a confirma diagnosticul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.