Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oficialitățile române sunt preocupate de criza refugiaților

bulgariaGranita

Consilierul prezidențial Leonard Orban a declarat miercuri, 3 februarie, că este nevoie de măsuri urgente pentru a rezolva criza asociată migrației refugiaților spre Europa.

„Migrația, în momentul de față, criza legată de migrație (...) pune sub semnul întrebării întregul proiect european. Spațiul Schengen este parțial suspendat, efectele se văd deja pe zona economică. Dacă lucrurile vor continua, este evident că întreaga piață internă a UE va fi profund afectată. Am văzut deja că au început să apară studii referitoare la costurile pe care le implică renunțarea la spațiul Schengen. Cifrele sunt enorme, vorbim de zeci de miliarde de euro pe perioade restrânse de timp”, a spus Orban, citat de Agerpres.

Declarațiile au fost făcute într-o ședință a Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaților în care ambasadoarea Olandei a prezentat prioritățile președinției olandeze a Consiliului Uniunii Europene.

Orban a insistat că dorința României de a adera la Schengen este un gest de încredere privind capacitatea Uniunii Europene de a rezolva această criză.

Mai mulți bani pentru refugiați

Tot miercuri, Guvernul a sporit bugetul Ministerului Afacerilor Externe cu suma de 550.000 de lei pentru acordarea ajutorului umanitar de urgență pentru refugiați.

„România se alătură statelor donatoare care participă la Conferința la nivel înalt în privința refugiaților, ce se va desfășura la Londra în 4 februarie. (...) Ajutorul umanitar va fi acordat pentru programele coordonate la nivelul Organizației Națiunilor Unite, respectiv Planul pentru Răspuns Umanitar în Siria și Planul regional pentru refugiați și reziliență, instrumente instituționale, de cooperare inter-agenții ONU, instituite ca urmare a amplificării crizei refugiaților”, arata un comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.