Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OIAC a efectuat o inspecţie în Rusia săptămâna trecută (presă)

The Daily Beast
sergei skripal

Inspectori ai Organizaţiei pentru interzicerea armelor chimice (OIAC) au efectuat săptămâna trecută o inspecţie într-un loc păstrat confidenţial din Rusia, a relatat vineri oficiosul Ministerului Apărării Rusiei, Krasnaia Zvevda, informează Reuters, potrivit agerpres.ro

Nu este clar dacă inspecţia a avut legătură cu agentul neurotoxic cu care au fost otrăviţi pe teritoriul Marii Britanii fostul agent dublu rus Serghei Skripal şi fiica sa Iulia sau dacă a fost doar o inspecţie de rutină. 

OIAC, cu sediul la Haga, s-a implicat în ancheta privind cazul Skripal, iar un tribunal englez a acordat luna trecută permisiunea experţilor organizaţiei să testeze eşantioanele de sânge prelevate de la tată şi fiică. Inspectorii OIAC analizează şi toxina folosită în atac. 

Ziarul Ministerului Apărării rus a publicat vineri un grafic în care prezintă evenimentele din ultima săptămână, în care era inclusă şi o vizită în Rusia de către "un grup de inspecţie de la secretariatul tehnic al OIAC", fără să ofere alte detalii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.