Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șoigu taie în carne vie după atacul Ucrainei: Comandantul flotei ruse a Mării Negre a fost demis

Digi24
Viktor-Sokolov

Comandantul Flotei ruse de la Marea Neagră, amiralul Víktor Sokolov, despre care Ucraina a susţinut în septembrie că l-a ucis într-un atac cu rachete asupra cartierului general al acestei flote de la Sevastopol, a fost demis după ce armata ucraineană a reuşit să scufunde săptămâna aceasta încă o navă militară rusă, afirmă bloggeri militari ruşi citaţi joi de Reuters, scrie AGERPRES.

Amiralul Víktor Sokolov a preluat comanda Flotei ruse de la Marea Neagră în septembrie 2022, în urma unei serii de pierderi umilitoare suferite de această flotă, în special scufundarea navei sale amiral, crucişătorul Moscova, lovit de rachete anti-navă ucrainene Neptun.

Dar flota rusă a continuat să înregistreze pierderi, navele sale aflate în porturi sau pe mare devenind tot mai des ţinta atacurilor ucrainene atât cu rachete cât şi cu drone maritime.

Ucraina susţine că a "distrus" astfel de la începutul războiului declanşat de Rusia în februarie 2022 în total 25 de nave militare ruse şi un submarin. Unii experţi militari cred că armata ucraineană a fost asistată cel puţin în unele dintre aceste atacuri de datele furnizate de avioanele spion ale SUA.

Ucraina a anunţat miercuri distrugerea navei ruse de desant Ţezar Kunikov, într-o operaţiune în care au fost folosite drone de atac în largul peninsulei Crimeea.

Demiterea amiralului Víktor Sokolov nu a fost confirmată oficial. Dar Ministerul rus al Apărării a înlocuit adesea în decursul războiului cu Ucraina ofiţeri de rang înalt fără a face vreun anunţ public. Pe lângă bloggerii militari ruşi, de obicei bine informaţi, un fost consilier al Kremlinului, Serghei Markov, a declarat la rândul său că amiralul Sokolov a fost demis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.