Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OLAF anchetează un mega-dosar alături de DNA

olaf bun

Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) şi Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) desfăşoară o investigaţie comună într-un caz de fraudă şi corupţie în cadrul programului de distribuire gratuită de alimente în România, informează un comunicat dat publicităţii de OLAF.

Citește și: Se deschide un nou dosar pe numele lui Victor Ponta

Investigaţiile privesc Programul 2012 de Distribuţie Gratuită de Alimente pentru persoanele cele mai defavorizate din Uniunea Europeană. Acest Program este finanţat din bugetul Uniunii Europene şi este implementat de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA). Impactul financiar al acestui caz este de peste 26 de milioane de euro.

"Această operaţiune este un exemplu bun de cooperare eficientă între OLAF şi autorităţile naţionale, lucrând împreună pentru apărarea intereselor financiare ale contribuabilului european împotriva fraudei. Aş dori să mulţumesc tuturor autorităţilor care au cooperat şi contribuit la desfăşurarea acestor investigaţii până acum şi urez Direcţiei Naţionale Anticorupţie mult succes în continuare în acest caz foarte important", a declarat directorul general al OLAF, Giovanni Kessler, potrivit sursei citate.

Comunicatul OLAF aminteşte că procurorii anticorupţie au efectuat luni percheziţii la birouri şi locuinţe în diferite locaţii din România. Asistenţa OLAF pentru DNA şi Departamentul pentru luptă antifraudă (DLAF) a inclus desfăşurarea verificărilor la faţa locului în România şi Bulgaria, precum şi anchete în cooperare cu autorităţile judiciare din Cipru, cooperarea investigativă cu Carabinieri din Italia şi obţinerea unor informaţii detaliate de la autorităţi din Suedia şi Germania. OLAF a beneficiat de asemenea de deplina cooperare a Directoratului General pentru Politici Agricole din cadrul Comisiei Europene în acest caz.

OLAF are misiunea de a identifica, a investiga şi a opri actele de fraudă cu fonduri ale Uniunii Europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.