Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Olaf Scholz a explodat din cauza cursei pentru înarmarea Ucrainei: Competiția dăunează! Susțin sancționarea Rusiei

gzeromedia.com
Olaf Scholz

Uniunea Europeană intenţionează să intensifice sancţiunile împotriva Rusiei, din cauza invaziei militare în Ucraina, a afirmat miercuri cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, subliniind însă că Berlinul nu vrea să participe la "competiţia" pentru furnizarea de armament.

Preşedintele "Vladimir "Putin nu îşi va atinge obiectivele nici pe câmpul de luptă, nici prin dictate pentru instaurarea păcii. Vom înăspri sancţiunile Uniunii Europene împotriva Rusiei la împlinirea unui an de la începerea războiului", a declarat Olaf Scholz, citat de postul german NTV şi de publicaţia Die Zeit.

Cancelarul Germaniei a reafirmat susţinerea pentru perspectivele Ucrainei de integrare europeană şi a notat că Berlinul este principalul susţinător financiar al Kievului. Scholz a respins criticile unor state central şi est-europene privind asistenţa militară oferită de Berlin. "Şi în privinţa furnizării de armament şi muniţie suntem cu mult înainte în Europa continentală", a argumentat Scholz.

"Noi menţinem şi consolidăm coeziunea prin pregătirea deciziilor la nivel confidenţial, iar ulterior le anunţăm public. Ceea ce afectează unitatea noastră este competiţia exagerată pentru oferirea de tancuri, submarine şi avioane. Germania nu participă la acest lucru", a subliniat Olaf Scholz.

Germania a acceptat, pe fondul presiunilor exercitate de Statele Unite şi de alte naţiuni din NATO, să livreze Ucrainei şi 14 tancuri de tip Leopard 2. Berlinul a aprobat şi cererile unor ţări europene de a transfera Ucrainei tancuri de acelaşi tip. În plus, Germania, Olanda şi Danemarca intenţionează să furnizeze Ucrainei aproximativ 100 de tancuri de tip Leopard 1. Statele Unite vor furniza Ucrainei, în cadrul acordului cu Germania, 31 de tancuri de tip M1 Abrams.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a condamnat vehement decizia Berlinului de a trimite tancuri în Ucraina şi de a autoriza furnizarea de către alte ţări europene a unor blindate de fabricaţie germană. Germania a respins acuzaţiile liderului de la Kremlin, subliniind că asistenţa oferită Ucrainei nu înseamnă implicarea directă în războiul cu Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.