Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Olaf Scholz a izbucnit după atacul de miercuri: E violență crudă! - Suspectul e bolnav mintal

Tagesspiegel
Olaf Scholz

Cancelarul german Olaf Scholz a condamnat atacul de miercuri care a avut loc pe o arteră aglomerată din Berlin, care a provocat moartea unei persoane şi rănirea altor paisprezece, drept ”violenţă crudă”, relatează BBC. Scholz a adăugat că atacul, care a fost comis de un bărbat în vârstă de 29 de ani, l-a ”întristat profund”. Primarul Berlinului, Franziska Giffey, a declarat presei locale că atacul a marcat ”o zi întunecată în istoria Berlinului”. Ea a precizat că bărbatul, care rămâne în custodia poliţiei, are ”deficienţe mintale grave”.

Presa locală a relatat că suspectul, care a fost identificat ca un bărbat germano-armean care locuieşte în capitala germană cooperează cu anchetatorii. Cu toate acestea, Giffey a avertizat că a făcut o serie de ”declaraţii confuze”.

Sora bărbatului a declarat pentru tabloidul german Bild că acesta suferă de ”probleme grave”, iar cel mai înalt oficial al securităţii din Berlin, ministrul de Interne Iris Spranger, a spus că ”dovezile sugerează că este vorba despre un caz de boală mintală a unei persoane care înnebuneşte”.

Spranger a menţionat că în maşina bărbatului au fost găsite postere ”în care el şi-a exprimat părerile despre Turcia”, dar ea a respins relatările cotidianului Bild potrivit cărora în maşină a fost găsită o scrisoare de mărturisire. Spranger a spus că motivele din spatele accidentului vor fi investigate în detaliu de către oficiali.

Aproape toţi răniţii erau elevi aflaţi într-o excursie şcolară pentru a sărbători terminarea examenelor. Ei au călătorit din orăşelul Bad Arolsen, în regiunea nordică Hesse a Germaniei. Femeia care a murit a fost identificată drept profesoara lor. Un alt profesor rămâne în stare critică. Martorii au mărturisit că au văzut un Renault Clio argintiu care a intrat într-o mulţime de oameni pe trotuar, lângă artera comercială Kurfürstendamm din Berlin, înainte de a se întoarce şi de a intra într-o vitrină în jurul orei locale 10.30, miercuri.

Un martor care avea să fie numit drept F Kacan a spus că şoferul a abandonat maşina şi a început să fugă, dar a fost prins, relatează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.