Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Olaf Scholz anunță planul pentru scăderea prețurilor la energie: Am creat un sistem defensiv

Tagesspiegel
Olaf Scholz

Guvernul Olaf Scholz a anunţat, joi, un plan de plafonare a preţurilor la energie, în acest sens urmând să fie alocată suma de 200 de miliarde de euro, iar suprataxa pentru gaze, care a generat controverse, a fost anulată. "Preţurile trebuie să scadă, aceasta este convingerea noastră. De aceea, vom crea un amplu sistem defensiv", a afirmat cancelarul Olaf Scholz, citat de publicaţia Der Spiegel, conform Mediafax.

Robert Habeck, ministrul german al Economiei, a declarat că suma alocată compensării preţurilor la energie va fi de 200 de miliarde de euro. Olaf Scholz a anunţat că sursa de finanţare va fi Fondul de Stabilizare Economică.

Guvernul german a anulat controversata suprataxă pentru gaze, impusă în august pentru a ajuta companiile afectate de perturbarea fluxurilor de aprovizionare din cauza sancţiunilor impuse Rusiei. "Nu mai este necesară", a argumentat cancelarul Scholz, referindu-se la suprataxa de 2,4 eurocenţi pe kilowatt/oră. "Acest plan este reacţia adecvată faţă de războiul rus de agresiune din Ucraina şi faţă de războiul energetic împotriva Germaniei", a argumentat Christian Lindner, ministrul german de Finanţe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.