Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Olaf Scholz și Emmanuel Macron au discutat viitorul Europei: planurile strategice pregătite de Franța și Germania

NEXTA
macron scholz draghi

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, şi cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, au discutat, în cursul întâlnirii de la Paris, despre intensificarea cooperării bilaterale şi despre teme internaţionale "urgente", inclusiv despre conflictul din Ucraina şi despre asigurarea necesarului strategic.

Principalele teme de discuţie la dineul de lucru de la Paris au fost evoluţiile războiului din Ucraina, modalităţile de susţinere în continuare a ţării, consolidarea independenţei energetice a Uniunii Europene, apărarea şi aprovizionarea cu materii prime de interes strategic, a anunţat Preşedinţia Franţei, potrivit publicaţiei Die Zeit.

O altă temă importantă abordată de Emmanuel Macron şi de Olaf Scholz a fost situaţia de securitate în regiunea Sahel, unde Franţa şi Germania sunt implicate în combaterea terorismului islamist. Întrevederea lui Olaf Scholz cu Emmanuel Macron intervine după reuniunile Consiliului European, Grupului G7 şi Alianţei Nord-Atlantice.

"Indiferent că este vorba de reuniunea G7 din Elmau, de summitul NATO sau de întâlnirea de aici, de la Paris, este bine că avem un schimb de idei pe actualele teme urgente", a afirmat Olaf Scholz, într-un mesaj postat pe Twitter.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.