Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Olaf Scholz spulberă speranțele Ursulei de von der Leyen: Cancelarul este sceptic faţă de ideea unei 'armate europene'

Getty Images
olaf scholz

Olaf Scholz spulberă speranțele Ursdulei de von der Leyen: Cancelarul este sceptic faţă de ideea unei 'armate europene'

Cancelarul german Olaf Scholz a exprimat rezerve în ce priveşte o potenţială armată a Uniunii Europene, în timp ce preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a susţinut această idee, cu prilejul unui forum desfăşurat marţi la Berlin, transmite DPA, potrivit Agerpres.

Prezent la evenimentul WDR Europaforum, Scholz a spus că securitatea în Europa poate fi garantată doar prin cooperare transatlantică. 'Sunt ferm convins că este vorba despre întărirea cooperării transatlantice şi a NATO', a afirmat el.

Cancelarul german a adăugat că este necesar ca mai întâi să fie întărită cooperarea europeană în ce priveşte producerea de arme pentru a creşte eficienţa.

Von der Leyen, pe de altă parte, a sprijinit ideea unei 'armate de europeni'

Von der Leyen, pe de altă parte, a sprijinit ideea unei 'armate de europeni'. 'Nu puţine state membre sunt în NATO, desigur. Este bine că avem NATO', a declarat preşedinta Comisiei Europene, fost ministru al apărării în Germania.

'Dar NATO nu este peste tot. Şi există, cu siguranţă, scenarii în care este nevoie de Uniunea Europeană. Iar atunci, trebuie să fim într-o poziţie de a acţiona activ de asemenea', a afirmat ea.

Marea şi dificila întrebare, a arătat von der Leyen, este cine ar lua decizia de desfăşurare a unei armate europene. 'Trebuie să existe multe discuţii pe această temă', a spus ea.

Von der Leyen a mai declarat că are un mare respect faţă de responsabilitatea pe care şi-o asumă bărbaţii şi femeile atunci când sunt trimişi în zone de criză. 'Aceasta trebuie suportată la nivelul european, dar şi la nivelul naţional, pentru că poate fi o chestiune de viaţă şi de moarte', a adăugat ea.

'Astfel de idei trebuie să fie rafinate şi aprofundate, dar direcţia este corectă', a subliniat von der Leyen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.