Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oficiul european de luptă antifraudă, sesizat în cazul angajaţilor unui grup de 23 europarlamentari

FRANCE-EU-PARLIAMENT

Presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a decis sa sesizeze Oficiul european de lupta antifrauda (OLAF) cu privire la asistenti parlamentari ai celor 23 de eurodeputati ai partidului francez Frontul National (FN), care exercita si alte functii în FN, relateaza Les Echos, potrivit Mediafax.

Schulz a decis sa sesizeze OLAF pentru a se asigura ca Frontul National nu încalca regulile bugetare ale Parlamentului European. În plus, Schulz i-a scris minstrului francez al Justitiei, Christiane Taubira, pentru a o informa despre demersul sau.

Martin Schulz este îngrijorat de statutul unor asistenti parlamentari care lucreaza pentru cei 23 de eurodeputati ai FN. Frontul National angajeaza în total 60 de asistenti, dintre care unii sunt "acreditati", adica lucreaza în institutiile de la Bruxelles sau Strasbourg, iar altii sunt "locali", ceea ce înseamna ca pot lucra în circumscriptiile deputatului european care îi angajeaza. Dar în toate cazurile, asistentii eurodeputatilor trebuie sa lucreze exclusiv pentru PE, care îi plateste.

Parlamentul European a descoperit însa ca 20 de asistenti exercita functii în organigrama Frontului National, care a fost data publicitatii la 19 februarie. În sesizarea catre OLAF, PE estimeaza prejudiciul potential la 7,5 milioane de euro, reprezentând totalul salariilor achitate asistentilor de la începutul legislaturii.
Fiecare eurodeputat dispune de o linie de credit lunara de 21.000 de euro, cu care poate plati doi sau trei asistenti. Deputatul fixeaza salariul dar, din punct de vedere juridic, contractul de lucru este încheiat între asistent si PE.
Plângerea intervine în contextul în care peste 20 de asistenti au fost trimisi în tara pentru alegerile departamentale. PE nu interzice unei persoane sa participe la campaniile electorale nationale, dar regula este ca persoana respectiva sa-si ia un concediu fara plata.
Odata sesizat, OLAF deschide o ancheta administrativa, care ar putea conduce la aplicarea unor amenzi în cazul încalcarii regulilor. De asemenea, OLAF poate considera ca este vorba despre un caz penal.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.