Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Olanda a reuşit să câştige medalia de bronz la ondialul de handbal feminin: A învins cu 24-21 Suedia în finala mică

minge handbal

Naţionala de handbal feminin a Olandei a câştigat duminică, la Hamburg, medalia de bronz a Campionatului Mondial, după ce a învins în finala mică a competiţiei reprezentativa Suediei, cu scorul de 24-21 (14-8). Pentru medalia de aur se vor duela campioana mondială en-titre, Norvegia, şi Franţa, de la ora 18.30. Cele două echipe se confruntă pentru a treia oară în finala mondială, după ediţiile din 1999 şi 2011.

Norvegia s-a calificat în finală cu victorie în faţa reprezentativa Olandei, scor 32-23 (17-10), iar Franţa a trecut de Suedia, cu 24-22 (11-12). Naţionala României a încheiat Campionatul Mondial pe locul 10, după ce a fost eliminată în optimile de finală ale competiţiei, luni, de reprezentativa Cehiei (27-28).

Naţionala României s-a calificat în optimi de pe primul loc al grupei A, după următoarele rezultate: 29-17 cu Paraguay, 31-28 cu Slovenia, 19-17 cu Spania, 27-24 cu Angola şi 17-26 cu Franţa. Cu un bilanţ de patru victorii şi două înfrângeri, România a încheiat CM din Germania în optimi. Tricolorele s-au calificat, în iunie, după o dublă cu Austria, pentru a 23-a oară consecutiv la Campionatul Mondial, fiind singura echipă din lume care a bifat toate ediţiile. Obiectivul echipei României, anunţat de FR Handbal - clasarea pe unul din locurile 1-8 – a fost ratat însă după eliminarea în optimile de finală.

La ediţia din 2015 a CM, România a obţinut medalia de bronz, având în palmares şi argint mondial în 2005. Campioana mondială en-titre este Norvegia, care a mai cucerit medalia de aur în 1999 şi 2011, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.