Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Olandezii se confruntă cu o problemă neobișnuită: bursucii au dat peste cap circulația trenurilor și riscă să provoace o tragedie

Digi24
bursuc

Bursucii care au săpat numeroase tuneluri pe sub calea ferată din Olanda au bulversat transportul feroviar, scrie Mediafax.

O inspecție din ultimele zile a arătat că bursucii sapă mult mai des în zona terasamentului, ceea ce înseamnă că șinele s-ar putea prăbuși, punând în pericol siguranța traficului feroviar.

Trenurile din nordul și din sudul Olandei au fost afectate, unele servicii fiind oprite timp de cel puțin o săptămână. Linia dintre Den Bosch și Boxtel a fost închisă marți, după ce mamiferele au săpat sub șine. Oficialii au declarat că nu știu cât timp va continua problema, deoarece bursucii sunt o specie protejată.

Șeful companiei ProRail care întreține rețeaua feroviară olandeză, John Voppen, a declarat că este a doua oară într-o săptămână când serviciile au fost oprite din cauza activității bursucilor. El a spus că problema ar putea ține mult deoarece oamenii au nevoie de permisiunea autorităților pentru a muta animalele sau pentru a le perturba habitatul.

La începutul acestei luni, bursucii au săpat și sub liniile de cale ferată de lângă Molkwerum, în provincia Friesland, ceea ce a făcut ca serviciile de pe acea linie să fie suspendate până în aprilie.

În zonele afectate, lucrătorii feroviari intenționează să construiască grămezi de nisip astfel încât bursucii să aibă unde să sape tuneluri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.