Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Olandezul ucis de o avalanșă în România, dus pe munte cu elicopterul chiar de un celebru politician

elicopter dunca

Un bărbat a murit luni strivit de o avalanșă în Munții Țarcu. Este vorba despre un cetățean olandez, care a ajuns pe munte cu elicopterul. Ulterior, s-a aflat că olandezul a fost dus pe munte chiar de președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca.

„Astăzi, la ora 12.00, polițiști de la Poliția Municipiului Caransebeș au fost sesizați despre faptul că la Centrul de Primiri Urgențe a fost adusă o persoană decedată, care ar fi fost surprinsă de o avalanșă.Din primele verificări s-a stabilit că în această dimineață, în timp ce se aflau într-o expediție montană pe Vârful Căleanu din Munții Țarcu, 3 cetățeni olandezi ar fi fost surprinși de o avalanșă, unul dintre ei, în vârstă de 44 de ani, fiind găsit decedat sub zăpadă și transport la spital cu elicopterul. Cadavrul bărbatului a fost depus la morga spitalului, urmând a se efectua necropsia în vederea stabilirii cauzelor decesului. Polițiștii continuă cercetările în acest caz sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor cauzelor și împrejurărilor în care s-a produs evenimentul”, a anunțat Poliția.

Fiul lui Romeo Dunca, în grupul de turiști

Publicația reper24.ro dezvăluie că olandezul a fost dus pe minte de Romeo Dunca, iar în grupul surprins de avalanșă s-a aflat și fiul președintele CJ Caraș-Severin.

„Am stat de vorbă cu Romeo Dunca despre nefericitul eveniment și l-am întrebat cum s-a putut întâmpla această dramă. Dunca a recunoscut că una din firmele pe care le deține familia Dunca se ocupă și de Helisky, adică transportul schiorilor în locuri unde aceștia pot schia în voie. Cert este că fiul președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, Cristian Dunca, cel care schia alături de cei doi olandezi a fost și el surprins de avalanșă, dar a reușit să își deschidă la timp echipamentul de protecție. La fel cum a reușit și colegul de pârtie olandez, însă cel de-al doilea olandez nu a mai fost la fel de norocos, pierzându-și viața la cei doar 44 de ani”, notează sursa citată.

Întrebat cine crede că se face vinovat de declanșarea avalanșei, Romeo Dunca afirmă că fiul său, Cristian, i-ar fi spus că persoana decedată este cea care a pus în mișcare întreaga masă enormă de zăpadă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.