Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oleksi Danilov, după evenimentele din Mahacikala: Începutul pogromurilor în Rusia, o chestiune de timp

rador
 Oleksi Danilov

Secretarul Consiliului de Securitate şi Apărare Naţională de la Kiev, Oleksi Danilov, a declarat că acțiunile spontane și manifestaţiile anti-israeliene care au avut loc în Mahacikala, capitala republicii autonome ruse Daghestan, se vor extinde, cel mai probabil, în mai multe zone din Federația Rusă, notează RBC potrivit Rador Radio România.

Potrivit lui Danilov, există o tendință spre o poziție oficială anti-israeliană din partea conducerii politice a Rusiei. "Dictatura, fascismul și nazismul rus merg mereu alături de antisemitism: evenimentele din Mahacikala, îmbrățișările dinspre Hamas, interzicerea activităților SOHNUT (filiala din Rusia a Agenției Evreiești pentru Israel, n.r.), glumele murdare ale lui Putin (dictatorul rus, Vladimir Putin - n.r.) despre evrei - toate reprezintă o tendință în creștere spre o poziție oficială anti-israeliană a Kremlinului" - a scris Danilov pe contul său de pe reţeaua X.

Oficialul de securitate ucrainean a mai atras atenția asupra faptului că niciun evreu sau cetățean israelian nu se poate simți în siguranță în Federația Rusă. Totodată, Danilov preconizează o creștere a sentimentului anti-israelian şi noi cazuri de violență în orașe și regiuni din Rusia. "Începutul pogromurilor sutenegriste (Sotnia Neagră - mișcare ultranaționalistă din Rusia, de la începutul secolului al XX-lea, care s-a făcut remarcată prin doctrine extremiste, xenofobe, antisemite și prin incitarea la pogromuri, n.r.) pe teritoriul Rusiei este doar o chestiune de timp. Rusia, oricum, urăște toate popoarele care aleg libertatea" - a subliniat Oleksi Danilov.

Amintim că duminică seară, sute de oameni au luat cu asalt pistele de aterizare şi terminalul aeroportului din Mahacikala, capitala republicii ruse Daghestan, după ce s-a anunţat că un avion care vine din Israel urmează să aterizeze. Înregistrări video postate pe reţelele sociale arată persoane doborând bariere şi verificând maşini. De asemenea, manifestanții au verificat pașapoartele pasagerilor, în ceea ce au calificat ca fiind o "căutare de evrei"

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.