Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oleksii Resnikov, noul ministru al apărării din Ucraina

chamber.ua
Oleksii Resnikov

Parlamentul Ucrainei a aprobat joi numirea lui Oleksii Resnikov în funcţia de ministru al apărării, al treilea titular al portofoliului după ce preşedintele Volodimir Zelenski şi-a început mandatul în 2019, relatează dpa.

Parlamentul a aprobat numirea lui Resnikov cu o majoritate clară, la recomandarea lui Zelenski, în cadrul unei remanieri guvernamentale.

Politicianul de 55 de ani a fost în trecut responsabil pentru negocierile cu separatiştii pro-ruşi din estul ţării, adoptând o linie dură împotriva regiunilor separatiste din Donbas.

Resnikov, care vine la Lvov, din vestul ţării, preia poziţia într-un moment de tensiuni sporite în conflictul din regiunile Doneţk şi Luhansk aflate de-a lungul frontierei ruse, care a izbucnit în 2014.

Ultimul armistiţiu între forţele guvernamentale şi rebelii susţinuţi de Rusia, care a fost convenit în iulie 2020, este încălcat aproape zilnic, potrivit Agerpres.ro.

Potrivit unor estimări ale ONU, peste 13.000 de oameni au murit în acest conflict. Un plan de pace convenit în 2015 nu a fost aplicat niciodată, notează dpa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.