Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Olguța Vasilescu face LUMINĂ, după revolta grefierilor generată de tăierile salariale: 'Nu am reușit nici noi să înțelegem'

Guvernul Romaniei
Lia Olguta Vasilescu

Lia Olguța Vasilescu a lămurit problema grefierilor, după ce aceștia, au protestat, joi, prin purtarea unor banderole albe pe braţ, faţă de modul de calcul al drepturilor salariale începând cu 1 ianuarie.

"Nu este o explicație care ține de Ministerul Muncii, aici este vorba de o Ordonanță de Urgență. Pe Legea salarizării, salariile grefierilor cresc. Nu am reușit nici noi să înțelegem ce s-a întâmplat acolo. Ieri i-am convocat pe consilieri să vadă care este situația grefierilor, pentru că pe Legea salarizării, salariile lor nu au cum să scadă, pentru că nu au salarii mari.", a declarat Lia Olguța Vasilescu pentru Realitatea TV.

Citește și: Descoperire explozivă în dosarul 'Microfonul': Cine sunt cei care au găsit dispozitivul în casa ministrului Carmen Dan

Principalul motiv de nemulțumire îl constituie, potrivit unui comunicat al Asociației Grefierilor din România, faptul că, în urma transferului contribuțiilor sociale din sarcina angajatorului la angajat, grefierii cu vechime mai mare de 15 ani în muncă și în funcție vor suferi o scădere a salariului net cu sume cuprinse între 36 și 500 lei, cu toate că, Ministrul muncii și justiției sociale a asigurat că în sistemul bugetar nu va avea loc o scădere a salariilor, ci o creștere graduală.

"Considerăm astfel că suntem discriminați față de celelalte categorii profesionale din sistemul bugetar fiind singura categorie profesională bugetară căreia nu i-au fost majorate salariile (ultima creștere salarială având loc la data de 1 decembrie 2015, când s-a aplicat pentru întreg sistemul bugetar o creștere salarială de 10%)", spun grefierii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.