Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oligarhul rus Oleg Deripaska: 'Urmează cea mai gravă criză economică din Rusia: o să fie de cel puțin trei ani'

youtube
criza economica, economie

Criza din economia rusă pe fundalul situației din jurul Ucrainei și noilor sancțiuni occidentale ar putea dura aproximativ trei ani, crede omul de afaceri rus Oleg Deripaska.

Vezi și: Revolta Occidentului împotriva Rusiei: harta sancțiunilor după invadarea Ucrainei .

"Criza este de cel puțin trei ani. Este cea mai gravă - înmulțiți criza din 1998 cu trei", a spus el, joi, la o sesiune plenară a Forumului Economic de la Krasnoyarsk. Totodată, este convins că se va găsi o ieșire din situație, mai ales dacă ținem cont de experiența acumulată de țară, informează TASS. Deripaska a mai subliniat necesitatea de a sprijini populația țării, care, în cuvintele sale, „nu este de vină pentru nimic”.

Vezi si: Moment istoric în Rusia: cursul de schimb al dolarului a depășit pentru prima dată 110 de ruble; și euro a atins un maxim istoric

Rusia s-a confruntat cu un val de sancțiuni internaționale consolidate la sfârșitul lunii februarie, din cauza războiului din Ucraina. În special, SUA și UE au impus sancțiuni împotriva sistemului bancar rus, o serie de bănci, inclusiv VTB, Otkritie și Promsvyazbank, au fost deconectate de la sistemul SWIFT. În plus, sancțiunile au afectat datoria publică și operațiunile Băncii Centrale a Federației Ruse.

Vezi si: Rusia le transmite un mesaj ucrainenilor: 'Popoarele care trăiesc acolo ar trebui să decidă viitorul Ucrainei' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.