Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Olt: Un proiect pentru amenajarea unui centru multifuncţional pescăresc pentru educaţie, recreere şi socializare a fost aprobat pentru finanţare prin POPAM

pescuit pescar

Un proiect pentru amenajarea unui centru multifuncţional pescăresc pentru educaţie, recreere şi socializare în oraşul Corabia a fost aprobat pentru finanţare prin Programul Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime (POPAM), după ce în zilele precedente a fost aprobată finanţarea prin acelaşi program pentru achiziţia unei ambarcaţiuni şi promovarea turistică a localităţii.

Proiectul numit "Centrul multifuncţional pescăresc pentru educaţie, recreere şi socializare" are o valoare totală de aproape 2,3 milioane lei iar finanţarea nerambursabilă se ridică la circa 1,9 milioane lei, potrivit Agerpres.

"Scopul proiectului este sprijinirea comunităţii pescăreşti pentru a desfăşura activităţi aducătoare de noi forme de venit, prin sporirea gradului de instruire şi educare. Proiectul se încadrează într-un context larg de activităţi şi investiţii menite să contribuie la creşterea calităţii vieţii pescarilor şi a familiilor acestora, prin desfăşurarea de activităţi aducătoare de noi forme de venit şi realizarea de activităţi recreative, într-un spaţiu amenajat ce asigură confort şi posibilitatea de socializare", a precizat Primăria Corabia într-o postare pe facebook.

În spaţiul amenajat se vor organiza seminarii, activităţi de documentare, de socializare, întâlniri cu turişti, localnici, membri ai comunităţii pescăreşti, evenimente cu specific pescăresc. Totodată, în centrul multifuncţional vor fi amenajate şi spaţii pentru practicarea unor sporturi.

Comunitatea pescărească, precum şi alţi locuitori din Corabia, prin participarea la activităţile desfăşurate în centrul multifuncţional, vor putea dobândi competenţe în domeniul turistic şi al serviciilor conexe (gastronomie locală, transport persoane, reparaţii ambarcaţiuni) şi se vor putea implica direct în promovarea turistică a oraşului şi a zonei pescăreşti, a menţionat sursa citată.

Pentru oraşul Corabia, în această lună a mai fost aprobată finanţarea prin POPAM pentru un proiect de promovare turistică a localităţii, în valoare de 1,7 milioane lei, precum şi pentru achiziţia unei ambarcaţiuni pentru plimbări pe Dunăre, proiect de 1,5 milioane lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.