Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oltchim se vinde pe bucăți. Anunțul ministrului Borc

Oltchim2

Oltchim a anunțat în cursul zilei de marți că va lansa un proces competitiv de vânzare a activelor societății, grupate în nouă pachete de active, potrivit unui comunicat al companiei către Bursa de Valori București (BVB). Compania speră să finalizeze procesul de privatizare până la sfârșitul acestui an, informează Realitatea tv.

Referitor la anunțul de inițiere a procesului de vânzare a Oltchim, vicepremierul Costin Borc, care este și ministru al Economiei, a spus ca deși este în insolvență, situația financiara a combinatului s-a îmbunătățit, ceea ce îi dă speranța în găsirea unui investitor.

Imagini APOCALIPTICE. Italia sub dărâmături: Orașe distruse din temelii. Mai multe VICTIME


“Mi-am stabilit printre priorităţi, încă de la începutul mandatului meu, Oltchim. Astăzi, compania și-a anunţat intenţia de vânzare prin pachete de active şi sper ca, până la finalul anului, Oltchim să aibă o ofertă angajantă”, a declarat marți Costin Borc, viceprim-ministrul, Ministrul Economiei, Comerţului şi Relaţiior cu Mediul de Afaceri.

Șeful APIA Iași, în vizorul DNA. Răzbunarea fostei soții

”Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri sprijină transparenţa procesului de vânzare, poartă în continuare un dialog deschis cu Comisia Europeană pentru clarificarea problemelor vechi ale Oltchim, ceea ce va oferi siguranţă juridică potenţialului investitor”, a mai spus Costin Borc.

Oltchim Râmnicu Vâlcea a înregistrat anul trecut afaceri de 167 milioane de euro, cu 18% mai mult faţă de anul anterior, în timp ce profitul operaţional din activitatea curentă (EBITDA) s-a situat la 9,6 milioane de euro, după rezultate anuale negative în 2010-2014.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.