Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Om de afaceri cercetat de DNA, furnizor de echipamente antitero la Senat. Legături cu un procuror

senat

Senatul va plăti peste 500.000 de lei pentru trei echipamente de control tehnic antitero achiziționate de la MB Telecom Ltd SRL, firmă condusă de Mircea Tudor, recent inculpat de DNA pentru evaziune fiscală și cumpărare de influență.

Potrivit Digi 24, Senatul achiziționează trei echipamente de control tehnic antitero, alcătuite din aparat de scanare cu raze X și poartă detectoare de metal. Pentru acestea, Camera Superioară a Parlamentului va scoate din buget 417.600 lei fără TVA (total, 501.120 lei). Senatul nu au apelat la procedura licitației publice, ci la cea a cererii de ofertă online. Din cele trei oferte primite, au ales-o, după criteriul prețului cel mai scăzut, pe cea a MB Telecom Ltd SRL. Este vorba de firma condusă de Mircea Tudor, nașul lui Bogdan Licu, adjunctul Procurorului General. De altfel, procurorul Licu a împrumutat de la nașul său 300.000 de euro, potrivit propriei declarații de avere.

Vezi și: Riscul MAJOR la care se supune Victor Ponta dacă pleacă din PSD

În luna iunie, Tudor fost pus sub urmărire penală de procurorii DNA, pentru cumpărare de influenţă şi evaziune fiscală, fiind acuzat că a plătit 6 milioane de lei unui avocat din Teleorman, pentru a fi ajutat să câştige licitaţii organizate de Autoritatea Naţională a Vămilor. Detalii AICI!

Mircea Tudor a înfiinţat, în 1994 firma MB Telecom şi a câştigat de două ori marele Premiu la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva, în 2009 pentru scanerul de camioane „Roboscan” şi în 2013 pentru scanerul de avioane „Roboscan 2M Aeria”. Potrivit adevarul.ro, Tudor este preşedintele Centrului Est-European pentru Cercetare Aplicativă Integrată.

Vezi și: Traian Băsescu, mesaj ciudat în miez de noapte: 'Ponţi şi Tăriceni'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.