Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Omagiu adus victimelor atentatelor de la Paris din 13 noiembrie: Un an de la atacuri

armata paris turnul eiffel

Ambasada Franţei la Bucureşti aminteşte că pe 13 noiembrie se împlineşte un an de la atentatele de la Paris şi îndeamnă comunitatea franceză, dar şi pe români să aducă un omagiu, duminică, victimelor acestor atacuri.

"Pe 13 noiembrie se împlineşte un an de la evenimentele tragice care au luat vieţile a 130 de persoane francezi, români şi alte naţionalităţi. În seara zilei de 13 noiembrie, Parisul se va lumina datorită lumânărilor aprinse la ferestre #1fenetre1bougie, cel mai frumos omagiu adus victimelor, dar şi simbol al speranţei şi valorilor pe care le apărăm toţi", transmite reprezentanţa diplomatică într-un comunicat remis AGERPRES.

Citește și: Motivul pentru care femeile gardian din pușcării ajung să facă SEX cu condamnații

Ambasadorul Franţei la Bucureşti, Francois Saint-Paul, îndeamnă comunitatea franceză din România să se alăture acestei mişcări.

"În spiritul solidarităţii, îi invit pe francezii din România să aprindă la ferestrele lor o lumânare în semn de amintire. Toţi prietenii noştri români, care au fost atât de aproape de noi în momentele de grea încercare şi cărora le mulţumim pentru solidaritate, sunt bineveniţi să se alăture acestui omagiu", a declarat Francois Saint-Paul, citat în comunicat.

Citește și: Mamiferele marine sunt în prag de EXTINCȚIE

La un an de la atentatele din 13 noiembrie 2015 de la Paris, Ambasada Franţei în România îşi aminteşte de solidaritatea românilor şi le mulţumeşte din nou pentru gesturile de prietenie de la momentul tragediei.

"După atacurile de pe 13 noiembrie, mesajele românilor au umplut două cărţi de condoleanţe deschise în faţa Ambasadei Franţei la Bucureşti. Mesajele au venit de la cele mai înalte personalităţi, printre care preşedintele României, dar şi din partea prietenilor Franţei din toată România. Sute de alte mesaje au fost primite online", menţionează reprezentanţii misiunii diplomatice.

Citește și: Asta e legătura dintre kilogramele în plus și memorie

Atunci, Palatul Parlamentului a fost iluminat în culorile Franţei în semn de omagiu şi solidaritate iar în mai multe oraşe din România - Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Sibiu, Braşov - au avut loc adunări în semn de solidaritate cu poporul francez, "care au atins inimile celor îndureraţi", se mai arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.