Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Omagiu inedit pentru Sfânta Împărăteasă Elena și sărbătoarea Brâncovenilor: va fi inaugurat un nou centru de sprijin pentru femei în criză de sarcină

Twitter
gravida sarcina

Noul centru de sprijin pentru femei în criză de sarcină „Sf. Împărăteasă Elena” va fi inaugurat duminică la București. Inițiativa aparține Alexandrei Nadane, Director Executiv la Asociația pentru Sprijinirea Femeii Însărcinate și a Familiei, relatează Basilica.ro.

Citește și: Rareș Bogdan își face praf noii colegi: ‘Nu cred că mai există undeva pe planetă’

Deschiderea și sfințirea vor avea loc în format restrâns, conform reglementărilor în vigoare, în data de 16 august. În calendarul ortodox, această zi este dedicată Martirilor Brâncoveni, patronii cauzei pro-viață în România.

Alexandra Nadane a lansat o campanie de strângere de fonduri pentru un nou proiect după ce a constatat că Centrul „Sf. Alexandra Împărăteasa” al Asociației pentru Sprijinirea Femeii Însărcinate și a Familiei primea atât de multe cereri de ajutor, încât își depășise cu 43% capacitatea de lucru.

Campania, desfășurată în perioada 8 iunie-16 iulie, s-a bucurat de un răspuns surprinzător. „300 de români din țară și de pretutindeni ne-au fost alături în efortul de a deschide centrul”, a declarat Alexandra Nadane pentru Basilica.ro.

„Prin campania Redăm speranță pentru amândoi s-au strâns cei 100.00 de lei necesari pentru deschiderea și funcționarea Centrului până la 31 octombrie 2020”, a mai spus Alexandra Nadane, adresând mulțumiri tuturor donatorilor și sprijinitorilor.

„Dragostea oamenilor pentru femeile în criză de sarcină și pentru copiii lor ne emoționează, ne încurajează și ne face datori să mergem mai departe”, a spus ea.

Centrul va oferi sprijin pe termen scurt, înainte de naștere și în primele luni după naștere. Astfel, într-un an, va putea acorda ajutor psihologic și material unui număr de aproximativ 1.500 de femei în criză de sarcină.

Numele centrului a fost ales ca omagiu pentru Sfânta Împărăteasă Elena, mama care a născut și a crescut un om care a schimbat fața lumii, pe Sfântul Împărat Constantin.

Între 17 august și 17 septembrie 2020, cei care au contribuit financiar și cei interesați de activitatea de sprijinire a femeilor în criză de sarcină vor putea vizita centrul în cadrul programului Zilele Porților Deschise la Centrul de Consiliere și Informare „Sfânta Împărăteasă Elena”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.