Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Omagiu pentru Nicolae Iorga, la 150 de ani de la nașterea celui mai mare istoric român

muzeugalerie.ro
nicolae iorga

Nicolae Iorga va fi omagiat, la 150 de ani de la nașterea sa, în cadrul unui proiect intitulat „Ziua Recunoștinței pentru Valorile Naționale”, ce va include o masă rotundă la care vor participa istorici, academicieni, oameni de cultură, dar și tineri interesați de istoria României.

Evenimentul, organizat de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, ajunge astfel la a treia ediție și are loc, anual, în luna noiembrie.

”Masa Rotundă continuă seria preocupărilor noastre pentru identificarea unor soluții concrete prin care să micșorăm prăpastia dintre generații. Istoria nu este doar o poveste a trecutului nostru, ci o sursă de învățături și o modalitate de a detecta modele care ne ajută să construim o societate sănătoasă din punct de vedere economic și cultural”, a declarat Trisi Cristea, Director General FDVDR.

Istoric, profesor universitar, enciclopedist, poet, dramaturg, critic literar, memorialist, gazetar, publicist, om politic, membru titular al Academiei Române, Iorga a fost o personalitate uriașă a istoriei României, iar activitatea sa științifică a fost una prodigioasă, numărând 1003 volume, 12.755 articole şi studii, 4.963 recenzii. Activitatea sa istorică a culminat cu publicarea Istoriei Românilor în 10 volume, pentru care a fost numit cel mai mare istoric şi savant al României din toate timpurile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.