Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Omenirea în pericol - AVERTISMENTUL lansat de Pentagon: Inteligența artificială ar putea întoarce armele împotriva omenirii

Pentagon
Pentagon Departament of Defence

Pentagonul a prezentat un set de reguli pentru folosirea armelor autonome. Noile principii prevăd o monitorizare atentă a armelor bazate pe inteligenţa arficială. Autorii documentului susţin că el este necesar în contextul în care acest domeniu nu este reglementat, potrivit Mediafax.

Pentagonul a prezentat ieri un set de reguli pentru folosirea inteligenţei artificiale în domeniul militar. Noile reguli au fost făcute pentru a garanta că oamenii nu vor pierde controlul asupra armelor autonome precum tancurile şi avioanele autonome, dronele sau sistemele antirachetă.

ALERTĂ - Tot ce se știa despre coronavirus a fost dat peste cap: primul caz de transmitere a virusului mortal după ce 'purtătorul' nu a prezentat niciun simptom

Noile principii au fost scrise cu ajutorul unor specialişti din industria de securitate. Ele prevăd monitorizarea tuturor sistemelor autonome din industria de apărare şi modul în care ele funcţionează. Mai mult, noul regulament prevede că aceste echipamente vor fi folosite doar în anumite situaţii şi că vor fi supravegheate de cel puţin un om.

Noul set de reguli a fost propus de specialişti ai industriei de apărare şi specialişti în etică. Ei susţin că Armata americană riscă să folosească echipamente de acest tip fără să existe documente oficiale care să reglementeze folosirea lor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.