Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Omicron PRODUCE CONTROVERSE și în Olanda: tulpina a fost DETECTATĂ înaintea sosirii zborurilor din Africa

omicron

Varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 a fost detectată în Olanda înaintea celor două zboruri sosite săptămâna trecută din Africa de Sud având la bord pasageri purtători ai virusului, au precizat marţi oficiali olandezi din domeniul sanitar, potrivit Reuters. Cel puţin 14 persoane la bordul unor curse aeriene dinspre Johannesburg şi Capetown au sosit pe aeroportul Schiphol din Amsterdam pe 26 noiembrie infectate cu noua tulpină, a precizat Institutul naţional pentru Sănătate Publică (RIVM), scrie Agerpres.

Citește și: Directorul Moderna DĂ ALERTA: vaccinurile NU DOAR CĂ NU sunt eficiente împotriva Omicron, dar producția de NOI seruri va dura luni de zile

''Am descoperit varianta Omicron de coronavirus în două probe pentru testare care au fost prelevate pe 19 noiembrie şi 23 noiembrie'', a precizat RIVM. ''Nu este clar dacă aceste persoane au vizitat Africa Meridională'', scrie Agerpres. Descoperirea variantei Omicron a declanşat temeri la nivel global privind o posibilă rezistenţă la vaccinuri şi ar putea prelungi pandemia de COVID-19 declanşată în urmă cu doi ani.

Circa 61 din peste 600 de pasageri din zboruri provenind din Africa de Sud au fost testaţi pozitiv la COVID-19 şi au intrat în carantină după ce au sosit în Olanda vinerea trecută. Autorităţile olandeze au început demersuri pentru a contacta şi testa alţi 5.000 de pasageri care au călătorit dinspre Africa de Sud, Botswana, Eswatini, Lesotho, Mozambic, Namibia şi Zimbabwe. În Olanda, duminică au intrat în vigoare măsuri anti-COVID-19 mai riguroase pentru a stăvili ratele zilnice de cazuri, peste 20.000, şi a uşura presiunea asupra spitalelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.