Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Omniasig a plătit anul trecut despăgubiri de 1,1 miliarde lei

omniasig

Omniasig Vienna Insurance Group a plătit anul trecut despăgubiri în valoare totală de aproximativ 1,1 miliarde lei, în topul celor mai mari despăgubiri acordate fiind cele de pe liniile RCA şi Property (asigurările de incendiu şi calamităţi naturale), a anunţat miercuri compania.

"În clasamentul aferent liniei RCA, cea mai mare despăgubire a depăşit 3,1 milioane lei, plătită în urma unui accident din Marea Britanie în care şoferul român al unui autocamion a schimbat banda fără a se asigura, în timp ce vorbea la telefon, şi a lovit un motociclu. În urma accidentului a rezultat decesul conducătorului motociclului", se menţionează în comunicat.

Potrivit companiei, cea de-a doua despăgubire, în valoare de peste 3 milioane lei, a fost plătită pentru vătămări corporale şi deces rezultate în urma unui accident petrecut în Franţa, în care şoferul român al unui autotractor nu a putut frâna din cauza unor defecţiuni ale sistemului de frânare şi a intrat într-o staţie de taxare, informează Agerpres.

"În urma impactului, 16 autovehicule şi staţia au fost avariate, iar opt persoane au fost vătămate, din care patru grav rănite şi o persoană decedată", se mai precizează în comunicat.

Pe cea de-a treia poziţie în top este o despăgubire de aproximativ 2,3 milioane lei plătită pentru vătămări corporale în urma unui accident din Grecia, în care şoferul unui autoturism a pătruns în intersecţie pe culoarea galben intermitent a semaforului şi a intrat în coliziune cu o motocicletă care circula regulamentar.

"Accidentul a dus la avarierea celor două vehicule şi la vătămarea gravă a motociclistului, rezultând starea de dizabilitate 95% (tetraplegie) a acestuia", potrivit sursei citate.

Totodată, pe linia asigurărilor Property, primele trei despăgubiri ca valoare au fost provocate de incendii.

"Cea mai mare despăgubire, de aproximativ 37 milioane lei, a fost plătită în urma unui incendiu la o fabrică. Pe locul al doilea în acest top se află o despăgubire de peste 2,4 milioane lei, achitată ca urmare a unui incendiu rezultat în urma unei explozii la o rafinărie. Pe locul al treilea, este o daună de aproximativ 2,2 milioane lei, plătită pentru un incendiu la o hală de producţie", precizează sursa citată.

Pe segmentul asigurărilor de locuinţe, primele trei despăgubiri ca valoare au fost provocate şi ele de incendii în locuinţă sau în anexa locuinţei, scurtcircuitul fiind cauza comună a acestora.

"Cea mai mare despăgubire pe acest segment a fost în valoare de peste 410.000 lei, pe locul doi în acest top este o daună în valoare de peste 270.000 lei, iar poziţia a treia este ocupată de o despăgubire de aproximativ 240.000 lei", se menţionează în comunicat.

Reprezentanţii companiei susţin că incendiul este unul dintre cele mai frecvente cauze ce provoacă daune în locuinţe.

Conform raportului Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) privind evaluarea riscurilor la nivel naţional, în 2022, numărul total de incendii a fost de 43.234, reprezentând o creştere de 41% faţă de anul 2021, cu o medie zilnică a acestora de 119.

Potrivit acestui raport, în medie, 19 locuinţe au fost afectate de incendii în fiecare zi. Din totalul incendiilor la locuinţe în 2022, respectiv 7.070, 34% au fost provocate din cauza coşurilor de fum defecte sau necurăţate, 23% generate de exploatarea echipamentelor electrice defecte sau improvizate, 13% de folosirea unor mijloace de încălzire, 13% de alte împrejurări, 9% de utilizarea focului deschis, 4% din cauza fumatului şi 4% din cauza acţiunilor intenţionate.

"Tragem pe această cale un semnal de alarmă, prin care încurajăm oamenii să îşi ia toate măsurile de protecţie în vederea reducerii riscurilor de producere a incendiilor", se mai spune în comunicat.

Pe linia CASCO, cea mai mare despăgubire din 2022 a fost de peste 850.000 lei, fiind plătită în urma unui accident în care autoturismul a derapat şi a lovit parapeţii autostrăzii. Pe locul al doilea se află o despăgubire de aproximativ 570.000 lei, achitată în cazul unui accident în care un ansamblu tractor cu remorcă a intrat în coliziune cu autobasculanta care circula înaintea sa, aceasta din urmă frânând brusc în momentul în care o căruţă a intrat pe sensul său de mers.

Totodată, a treia despăgubire ca valoare, de aproximativ 570.000 lei, a fost achitată în urma unui accident dintre un autoturism şi un autobuz, provocat de încercarea şoferului autoturismului de a evita un alt vehicul oprit la trecerea de pietoni, intrând astfel pe contrasens.

Pe linia Asigurărilor de călătorie, cea mai mare despăgubire, de aproximativ 130.000 lei, a fost plătită pentru costurile medicale aferente unor multiple fracturi în urma unui accident rutier în Statele Unite ale Americii.

"A doua despăgubire, de aproximativ 120.000 lei a fost plătită pentru a acoperi costurile medicale aferente unor poli-traumatisme (cranian şi toracic) în urma unui accident rutier în Indonezia. Pe a treia poziţie se află o despăgubire de aproximativ 95.000 lei, plătită pentru acoperirea unui deces în urma unui accident rutier, în timp ce asiguratul se afla în Portugalia", susţin reprezentanţii companiei.

În această perioadă, serviciile medicale şi Asigurarea de sănătate continuă să aibă o importanţă foarte mare. Astfel, asigurarea de sănătate OMNI+ destinată companiilor şi angajaţilor acestora, a fost accesată de tot mai mulţi asiguraţi în 2022, semn că aceştia au încredere în reţeaua de clinici partenere Omniasig şi în serviciile oferite.

Omniasig a plătit peste 47 de milioane de lei în 2022 pentru cele aproximativ 170.000 dosare de daună deschise în baza poliţelor de asigurare de sănătate OMNI+. Imagistica, medicina de laborator, recuperarea medicală, ginecologia şi ORL au fost cele cinci specialităţi medicale cel mai des accesate de asiguraţi. Media de vârstă a persoanelor asigurate care au utilizat beneficiile asigurărilor de sănătate în cursul anului 2022 a fost de 38 de ani, atât în ceea ce priveşte bărbaţii, cât şi femeile.

Omniasig Vienna Insurance Group este prezentă din 1995 pe piaţa asigurărilor din România, menţinându-se constant în topul celor mai mari şi mai stabili asigurători din ţară. Compania are un portofoliu de peste 100 produse de asigurare şi o reţea de sucursale şi agenţii extinsă la nivel naţional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.