Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OMS: '280 de migranţi sunt blocaţi pe o navă a Gărzii de coastă libiene în apropiere de Tripoli'

Agerpres
migranti mare mediterana

Aproximativ 280 de migranţi sunt blocaţi pe o navă a Gărzii de coastă libiene după ce s-a considerat că debarcarea lor joi în portul Tripoli este prea periculoasă, a anunţat Organizaţia Internaţională pentru Migraţii (IOM), transmite dpa, potrivit Agerpres.

Migranţii au fost returnaţi spre Libia după ce ambarcaţiunea pe care se aflau a fost interceptată în tentativa de traversare a Mediteranei către Europa, menţionează o declaraţie a IOM dată publicităţii joi noaptea.

Totuşi, ''din cauza intensităţii bombardamentelor'', oficialităţile libiene au refuzat debarcarea migranţilor la Tripoli.

''Situaţia este tragică. Sute de oameni, epuizaţi după o călătorie periculoasă de 72 de ore, vor petrece noaptea pe o ambarcaţiune supra-aglomerată, în circumstanţe tensionate'', a declarat Federico Soda, reprezentant al IOM.

Vezi si: Ludovic Orban anunță ȘOMAJ TEHNIC pentru cei mai mulți bugetari: Cine NU va fi atins de noua decizie a Guvernului

''Statu quo-ul nu mai poate continua. Este nevoie de o abordare integrată asupra situaţiei din Mediterana Centrală'', a adăugat el.

IOM a menţionat că echipele sale furnizează alimente şi apă migranţilor blocaţi pe navă, însă a precizat că ''asistenţa este complicată şi mai mult de interdicţia de circulaţie impusă în Tripoli din cauza COVID-19''.

Pe de altă parte, Italia şi Malta şi-au clasificat porturile drept nesigure ca urmare a pandemiei de COVID-19.

Peste 500 de migranţi ilegali au plecat din Libia săptămâna trecută cu destinaţia Europa. Dintre aceştia, aproximativ 150 au fost salvaţi de vasul umanitar german Alan Kurdi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.