Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OMS avertizează și România: Nu recomandă folosirea unui alt vaccin anti-COVID-19 între două doze

stiri.md
AstraZeneca vaccin

OMS a anunțat că nu poate da o recomandare cu privire la o modificare a vaccinului anti-Covid între două doze. Anunțul vine după ce Înalta Autoritate a Sănătăţii (HAS) din Franţa a decis ca persoanele sub 55 de ani care au primit o primă doză de ser AstraZeneca pot face rapelul cu un alt vaccin.

Organizația Mondială a Sănătății nu recomandă folosirea unui alt vaccin între două doze, aşa cum au decis autorităţile din Franţa, scrie Mediafax.ro.

Reprezentanții organizației au precizat vineri că nu pot face o recomandare cu privire la o modificare a vaccinului anti-Covid între două doze, din lipsa „datelor adecvate,” notează Le Figaro.

Anunţul vine după ce Înalta Autoritate a Sănătăţii (HAS) din Franţa a decis ca persoanele sub 55 de ani care au primit o primă doză de ser AstraZeneca pot face rapelul cu un alt vaccin anti-Covid.

„Nu există date adecvate pentru a spune dacă acest lucru se poate face, astfel încât experţii organizaţiei au concluzionat că schimbul de vaccinuri nu este un lucru pe care l-ar putea recomanda în acest moment,” a declarat Margaret Harris, purtător de cuvânt al OMS, în timpul şedinţei periodice a ONU de la Geneva.

Institutul Superior de Sănătate din Franţa a suspendat pe 19 martie administrarea vaccinului AstraZeneca pentru cei care au sub 55 de ani.

Cu toate acestea, Franţa continuă să încurajeze folosirea vaccinului AstraZeneca, amintind că „raportul risc-beneficiu” al acestui ser a fost „foarte, foarte favorabil”. „Luaţi în considerare că aveţi 0,2 persoane din 100.000, adică două persoane dintr-un milion, care ar putea avea un efect secundar potenţial grav”, a asigurat ministrul Sănătăţii francez.

România a decis joi continuarea vaccinării cu AstraZeneca pentru toate categoriile de vârstă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.