Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OMS DĂ ALERTA: Omicron prezintă un risc MARE și FOARTE MARE

vaticannews
Organizația Mondială a Sănătății oms who

Noua variantă omicron a nouluicoronavirus prezintă ”un risc foarte mare” la nivel mondial, avertizează luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care subliniază că există numeroase incertitudini cu privire la pericolul pe care-l reprezintă şi la transmisibilitatea acesteia ţi că ”până în prezent nu s-a raportat niciun deces din cauza variantei omicron”, relatează AFP.

”Până în prezent nu s-a raportat niciun deces din cauza variantei omicron”, subliniază OMS într-un document tehnic publicat luni. OMS dă sfaturi autorităţilor, în acest document, în vederea unei opriri a răspândirii acestei noi variante a SARS-CoV-2. Agenţia ONU face acest anunţ în contextul în care miniştrii Sănătăţii din cadrul G7 se reunesc de urgenţă, la Londra, cu scopul de a încerca să oprească răspândirea variantei omicron.

Citește și: Un român, profesor de Boli Infecțioase, stabilit în SUA, spulberă toate veștile bune despre Omicron: TREBUIE să vă dezamăgesc

OMS a avertizat vineri că varianta omicron este ”îngrijorătoare”. Varianta omicron, a cărei identificare a fost anunţată joi de către Africa de Sud, s-a răspândit deja în Europa. Această nouă mutaţie genetică a noului coronavirus reprezintă un risc ”mare şi foarte mare”, potrivit Agenţiei de sănătate a Uniunii Europene, însă nu se poate spune, în prezent, cu ce viteză circulă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.