Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OMS, după analizarea ultimelor date din ţările care ridică restricţiile: 'Este o evoluţie îngrijorătoare'

pandemie

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat miercuri cu privire la o creştere în ultimele trei săptămâni a numărului de cazuri de coronavirus în Mediterana Orientală, din Maroc şi până în Afganistan, o situaţie considerată "îngrijorătoare" după ce în regiune numărul cazurilor a ajuns la 670.000, relatează EFE.

"La nivel regional, asistăm la o creştere a numărului zilnic de cazuri raportate, cu o accelerare înregistrată în ultimele trei săptămâni. Este vorba de o evoluţie îngrijorătoare", a declarat la o conferinţă de presă directorul regional al OMS pentru Mediterana Orientală, Ahmed al Mandhari, scrie agerpres.ro.

Citește și: A fost descoperit primul ‘acoperit’ din USR! S-a lăsat cu o demisie din echipa Barna

El a precizat că până la această dată regiunea a înregistrat aproximativ 670.000 de contagieri şi 15.000 de decese, ceea ce reprezintă aproape 10% dintre cazurile mondiale, subliniind că cea mai mare parte a contagierilor raportate în ultima săptămână s-au concentrat în Pakistan, Iran şi Arabia Saudită (100.000 de cazuri).

Expertul OMS a avertizat totodată că, pe măsură ce ţările ridică restricţiile care au fost impuse, "există riscul unei creşteri a cazurilor de COVID-19".

Citește și: EXCLUSIV Lovitură de teatru: LIDL cedează: Mutarea făcută de gigantul german pe piața din România

De la încheierea Ramadanului la sfârşitul lunii mai, mai multe ţări din regiune, precum Iordania, Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite au eliminat sau au flexibilizat măsurile luate pentru a face faţă pandemiei, precum interdicţia de circulaţie sau închiderea magazinelor, în favoarea economiei.

"În timp ce numărul cazurilor continuă să scadă în Europa (...), au început să crească în alte locuri ale lumii, inclusiv în Mediterana Orientală", a avertizat Al Mandhari.

Citește și: Lovitură pentru Guvernul Orban! Raed Arafat a eșuat la întâlnirea cu PSD, USR și Pro România

La rândul său, Pierre Nabeth, responsabilul pentru Programe al OMS, a explicat că situaţia variază în funcţie de ţară, de provincie sau de regiune a unei naţiuni şi a amintit că cifrele reflectă doar cazurile raportate oficial.

Creşterea numărului de cazuri în această regiune în ultimele săptămâni a fost posibilă şi ca urmare a creşterii semnificative a numărului de teste de COVID-19 efectuate şi care, potrivit OMS, diferă de la ţară la ţară.

Citește și: EXCLUSIV În stare de alertă, SPP face noi achiziții de mașini! Limuzine de peste 100.000 de euro .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.