Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OMS Europa, apel la combaterea 'oboselii' tot mai mari a populaţiei în faţa COVID-19: 'Costul a fost extraordinar şi ne-a epuizat pe toţi'

oms

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) din Europa a făcut apel marţi la guverne să combată "oboseala" tot mai mare a populaţiei în faţa pandemiei de coronavirus şi a restricţiilor introduse, relatează AFP, conform agerpres.ro.

"Pe baza unor date obţinute prin sondaje realizate în ţări din regiune, putem constata, fără surpriză, că oboseala persoanelor intervievate este tot mai mare (...) Se estimează în prezent că ea a ajuns la peste 60% în unele cazuri", a precizat într-un comunicat directorul filialei din Europa a OMS, Hans Kluge, care a mai spus că populaţia a făcut "sacrificii imense" în ultimele opt luni, de la primele cazuri de COVID-19 depistate.

"Costul a fost extraordinar şi ne-a epuizat pe toţi, indiferent unde trăim şi ce facem. În astfel de circumstanţe, este uşor şi firesc să te simţi apatic şi demotivat", a scris el.

SURSE Numele 'Ludovic' și `Nelu Tătărelu` pe buzele VÂNZĂTORILOR de măști din starea de urgență dar și pe o înregistrarea ambientală din dosarul UNIFARM


Pentru a contracara această "oboseală", autorităţile trebuie să asculte populaţia şi să conceapă împreună cu ea reacţiile pentru a continua lupta împotriva pandemiei de coronavirus, ale cărei niveluri de transmitere rămân ridicate în Europa.

"Trebuie să răspundem la nevoile noastre prin mijloace noi şi inovatoare. Să fim creativi şi curajoşi pentru a reuşi", a spus Kluge.

El a invocat ca exemplu o municipalitate daneză care i-a atras pe studenţi în introducerea unui nou protocol de primire care să respecte exigenţele sanitare la reluarea anului universitar.

Zona Europa a OMS, care cuprinde 53 de ţări, între care şi Rusia, numără peste 6,2 milioane de cazuri oficiale şi aproape 241.000 de decese legate de coronavirus, conform sistemului de monitorizare al organizaţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.