Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OMS, îngrijorată cu privire la declinul testărilor: 'Virusul SARS-CoV-2 circulă încă la un nivel incredibil de intens pe plan global'

test covid-19 coronavirus testare

Reducerea la nivel global a monitorizării răspândirii coronavirusului face mai dificilă descoperirea de noi variante, a precizat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) joi la Geneva, potrivit DPA.

Virusul circulă încă ''la un nivel incredibil de intens pe plan global'', a spus experta în COVID-19 Maria Van Kerkhove. Ea şi-a exprimat îngrijorarea referitor la modalitatea în care virusul continuă să producă mutaţii, potrivit Agerpres.

''E o situaţie care ne îngrijorează profund. Abilitatea noastră de a depista variante şi subvariante la nivel global se diminuează întrucât monitorizarea este în scădere'', a spus Von Kerkhove.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a subliniat că, în timp ce sfârşitul pandemiei este la orizont, trebuie menţinute strategiile de combatere a acesteia.

Într-o intervenţie prin videoconferinţă de la New York, unde participă la Adunarea Generală a ONU, Ghebreyesus a spus că omenirea ''abia a început să întrevadă lumina de la capătul tunelului'', dar a adăugat: ''Nu am ajuns încă acolo. Faptul că putem vedea capătul, nu înseamnă că suntem la capăt'', a spus el.

În timp ce numărul săptămânal al deceselor asociate coronavirusului continuă să scadă, bilanţul, de aproape 10.000, este în continuare prea ridicat, a precizat Tedros.

''10.000 de decese pe săptămână înseamnă cu 10.000 prea multe, când majoritatea acestor decese ar putea fi prevenite'', a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.