Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OMS lansează un AVERTISMENT TERIBIL: Fereastra de oportunitate pentru controlarea coronavirusului devine tot mai îngustă

Reuters
Tedros Adhanom

Noul coronavirus se răspândește în Orientul Mijlociu, fiind confirmate cazuri de infecție în Liban și Israel, iar Organizația Mondială a Sănătății avertizează că „fereastra de oportunitate” pentru controlarea epidemiei devine tot mai „îngustă”, transmite The Guardian.

Patru iranieni au murit după ce au fost infectați cu COVID-19, autoritățile locale avertizând că noul patogen s-a răspândit deja în mai multe orașe din țară, în timp ce oficialii din Israel și Liban au anunțat și ei primele cazuri de coronavirus, potrivit Mediafax.ro.

Citește și: USR prezintă 'lista transferurilor' de primari și parlamentari ex-PSD la PNL în prag de alegeri: 'Încearcă să-i păcălească iar pe români?'

Întrebat vineri dacă noile cazuri duc criza epidemiei într-un punct critic, directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a spus că „fereastra de oportunitate devine tot mai îngustă, așa că trebuie să acționăm repede înainte să se închidă complet”.

„Epidemia poate evolua în orice direcție. Dacă facem ce trebuie, putem evita o criză serioasă, dar dacă irosim această oportunitate ne vom confrunta cu o problemă adevărată”, a continuat directorul Organizației Mondiale a Sănătății.

Citește și: Scandal-monstru în Poliție! Pe cine ar proteja Marcel Vela – Reacție dură, după articolul Bugetul.ro

Creșterea numărului cazurilor din Orientul Mijlociu a avut loc în același timp în care 16 cazuri au fost confirmate în Italia, mai multe orașe din regiunea Lombardia fiind închise. Totodată, locuitorilor li s-a spus să rămână în locuințe.

Autoritățile medicale din Iran au transmis că doi oameni au murit din cauza COVID-19, potrivit agenției Mehr, adăugând că cei doi oameni au decedat miercuri. Alți 14 oameni au fost diagnosticați cu noul coronavirus.

Citește și: Călin Popescu Tăriceanu, despre referendumul privind taxa Oxigen:Nu există o soluție perfectă

Conform celui mai recent bilanț, la nivel mondial se înregistrează 2.200 de decese generate de noul virus gripal, iar numărul infecțiilor a ajuns la 76.600.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.